Το Renault Group εντάσσεται στον New Energies Coalition, αναγνωρίζοντας τη σημασία της απανθρακοποίησης του κλάδου μεταφορών και logistics και δεσμεύεται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη μετάβασή του.

Με την ένταξη στον New Energies Coalition, το Renault Group αποσκοπεί στη συνεργασία με ειδικούς του κλάδου προς ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων για τις εμπορευματικές μεταφορές και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το Renault Group διαθέτει την εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία του στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας για να συμβάλει στις προσπάθειες του Συνασπισμού. Η δέσμευσή του για απανθρακοποίηση συνάδει με το όραμα του Συνασπισμού για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και προώθηση φιλικών πρακτικών για το περιβάλλον.

“Είμαστε ευτυχείς που γίναμε μέλος αυτής της ηγετικής ομάδας του κλάδου. Οι σημερινές μεγάλες προκλήσεις, όπως η ενεργειακή μετάβαση ή η ψηφιακή επανάσταση, αφορούν σε διάφορους τομείς και η συνεργασία αποδίδει. Κανείς δεν μονοπωλεί την λύση της απανθρακοποίησης των μεταφορών και των logistics. Η ένταξή μας στον Συνασπισμό New Energies συνάδει με την επιθυμία του Renault Group για ανοικτή και οικοσυστημική προσέγγιση, παρέχοντας την καλύτερη τεχνογνωσία του για συλλογική μετάβαση σε απανθρακοποιημένη εφοδιαστική αλυσίδα», δήλωσε ο Denis Le Vot, Chief Supply Chain Officer.

Πρωτοβουλία για σαφείς και βιώσιμες λύσεις απανθρακοποίησης

Το Renault Group εντάσσεται στον Συνασπισμό New Energies που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Rodolphe Saadé, CEO του CMA CGM Group.

Μέλη του είναι οι εταιρείες και οργανισμοί Airbus, Air Liquide, ArcelorMittal, AWS, Bureau Veritas, Crédit Agricole CIB (Corporate and Investment Banking), Carrefour, Cluster Maritime Français, CMA CGM, Engie, GRTgaz, Kuehne+Nagel, Michelin, PSA International, Rolls, Schneider Electric, Total Energies, Veolia και Wartsila.

Το Renault Group και οι άλλοι φορείς του Συνασπισμού δεσμεύονται για ενεργειακή μετάβαση στους τομείς των μεταφορών και των logistics. Οι προσπάθειες του Συνασπισμού επικεντρώνονται στην Έρευνα και Ανάπτυξη, καθώς και στη διαβιομηχανική συνεργασία. Εκπροσωπείται το σύνολο της αλυσίδας αξίας των τομέων μεταφορών και logistics – από κατασκευαστές και παραγωγούς ενέργειας έως τελικούς χρήστες. Αυτή η συλλογική προσέγγιση παρέχει τα μέσα για καλύτερη κατανόηση των θεμάτων και των προκλήσεων ανάπτυξης συγκεκριμένων και ρεαλιστικών λύσεων για νέες ενέργειες και τεχνολογίες απανθρακοποίησης των μεταφορών (θαλάσσιων, εναέριων και οδικών) και διαδικασίες logistics παγκοσμίως.

Προηγούμενο άρθροΠρώτα σε ταξινομήσεις τα υβριδικά τον Ιούνιο 2024
Επόμενο άρθροΗ Volvo Trucks στην IAA Transportation 2024