του Benjamin Uyttebroeck

Ο Steffen Krautwasser διορίστηκε παγκόσμιος επικεφαλής του Car Fleet της SAP από την 1η Ιουλίου του 2018. Είναι πλέον υπεύθυνος για τη διαχείριση της κινητικότητας και τον στόλο της εταιρείας που περιλαμβάνει 24.500 οχήματα. Ο κ. Krautwasser διαδέχθηκε τον Markus Falk, ο οποίος ορίστηκε επικεφαλής των ακινήτων και των εγκαταστάσεων της SAP στη Γερμανία.

Θέματα ενδιαφέροντος

Ως παγκόσμιος επικεφαλής του Car Fleet, ο Steffen Krautwasser και η ομάδα του εργάζονται ήδη για τις αλλαγές που επιφέρει το νέο πρότυπο κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών WLTP και για την υιοθέτηση μιας στρατηγικής end-to-end mobility. Ένας από τους κύριους στόχους του κ. Krautwasser είναι να ενθαρρύνει την καινοτομία στην εταιρεία, καθιστώντας την SAP πελάτη των δικών της λύσεων κινητικότητας, ώστε να μπορεί να βασίζεται στις δικές της ιδέες.

Διαχείριση της κινητικότητας των εργαζομένων

Στόχος της SAP είναι να προσφέρει στους εργαζομένους της τις ευκαιρίες κινητικότητας που τους ταιριάζουν καλύτερα και που εντάσσονται επίσης στους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας. Εκτός από την προώθηση του προγράμματος e-fleet, το πρόγραμμα mobility της SAP περιλαμβάνει την εφαρμογή Sharing TwoGo, της ίδιας SAP και το δημοφιλές πρόγραμμα leasing ποδηλάτων. Οι δημόσιες μεταφορές αποτελούν επίσης μέρος της έννοιας της ολοκληρωμένης κινητικότητας.

Ιστορικό

Το 2005, αφού ολοκλήρωσε το πτυχίο του στην επιχειρησιακή πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Μανχάιμ της Γερμανίας, ο Steffen Krautwasser συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων διαχείρισης κινδύνων της SAP Deutschland. Τα επόμενα πέντε χρόνια υπηρέτησε ως σύμβουλος σε διάφορους τοπικούς και διεθνείς πελάτες. Το 2010 μετακινήθηκε στην εσωτερική μονάδα διαχείρισης διαδικασιών του SAP SE, όπου ήταν υπεύθυνος για πολλά παγκόσμια έργα σε διαφορετικούς ρόλους στο Global Finance και το Administration Board.

Picture Copyright: Steffen Krautwasser (source: SAP)

Προηγούμενο άρθροΤο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στον κόσμο είναι…
Επόμενο άρθροΈρευνα και Καινοτομία