www.fleetnews.gr

Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη ύψους 53,8 δισ. ευρώ ετησίως, περισσότερα από το 5% του συνολικού κύκλου εργασιών της.

Οι κατασκευαστές οχημάτων αποτελούν μία από τις κινητήριες δυνάμεις για την καινοτομία στην Ευρώπη, οδηγώντας την έρευνα και την ανάπτυξη σε όλο και ασφαλέστερα και καθαρότερα οχήματα, καθώς και στη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, logistics και mobility management.

Οι σημερινοί ασφαλέστεροι δρόμοι και τα πιο καθαρά και αποδοτικά οχήματα είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων επενδύσεων σε Ε & Α. Αποτελούν επίσης απόδειξη της καινοτομίας και των δεξιοτήτων που χαρακτηρίζουν τον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος περιλαμβάνει 8.700 διπλώματα ευρεσιτεχνίας ετησίως, όπως αναφέρει η ACEA.

Η Έρευνα και Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική και μακροπρόθεσμη διαδικασία. Στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ειδικότερα βασίζεται σε σημαντικές επενδύσεις και, όλο και περισσότερο, σε εταιρική σχέση με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Χρειάζεται χρόνος για να πραγματοποιηθεί και να διεξαχθούν διεξοδικές δοκιμές για την παροχή τεχνολογιών έτοιμων προς παραγωγή. Η διάθεσή τους στην αγορά είναι ένα ακόμη βήμα, και γι ‘αυτό οι κατασκευαστές οχημάτων χρειάζονται δεκαετίες για να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν σε νέες απαιτήσεις.

Οι μεταφορές και η κινητικότητα αποτελούν προϋπόθεση για την οικονομική ευημερία και την κοινωνική δραστηριότητα, αλλά δημιουργούν επίσης σημαντικές προκλήσεις για την αειφορία. Κατά τις προσεχείς δεκαετίες, η έρευνα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας θα επικεντρωθεί σε τομείς όπως ο εξορθολογισμός των μεταφορών, η βελτίωση της οδικής ασφάλειας και η εστίαση στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αυξημένων αναγκών κινητικότητας.

Προηγούμενο άρθροΕπικεφαλής του στόλου της SAP ο Steffen Krautwasser
Επόμενο άρθροΤα αυτοκίνητα της PSA είναι 100% εναρμονισμένα με το WLTP