Νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Arval, στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε ότι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι fleet managers υιοθετούν την τηλεματική, είναι «για τον εντοπισμό των οχημάτων».

Το 95% των fleet managers αναφέρουν τον εντοπισμό των οχημάτων ως πρώτο λόγο, ενώ το ζήτημα της βελτίωσης της ασφάλειας των οδηγών αναφέρεται από το 87%, η βελτίωση της συμπεριφοράς των οδηγών από το 85%, η μείωση του κόστους του στόλου από το 75% και η βελτιστοποίηση των μετακινήσεων από το 70%.

Τα ευρήματα αυτά καταγράφονται στην έκδοση για 2018 του Βαρόμετρου που παρακολουθεί το Παρατηρητήριο Εταιρικών Οχημάτων της Arval, η οποία καλύπτει πάνω από 3.700 στόλους. Συνολικά, το 33% των Βρετανών fleet managers δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τηλεματικές συσκευές σε σύγκριση με το 19% σε άλλες 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Ακόμα, το βαρόμετρο κατέγραψε μία σαφή προτίμηση όσον αφορά στην υιοθέτηση της τεχνολογίας από εκείνους που διαθέτουν μεγαλύτερους στόλους, με μόλις 17% εκείνων που έχουν λιγότερα από 10 οχήματα να χρησιμοποιούν τηλεματική, σε σύγκριση με το 47% εκείνων που διαθέτουν με 10-49 οχήματα και 56% όσων έχουν περισσότερα από 50 αυτοκίνητα και φορτηγά(Vans).

Σχολιάζοντας τα ευρήματα αυτά ο Shaun Sadlier, διευθυντής του Παρατηρητηρίου Εταιρικών Οχημάτων της Arval στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι «η τηλεματική είναι ένα καυτό θέμα για τους fleet managers και, καθώς το κόστος της έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, παρατηρήσαμε μια αρκετά μεγάλη αύξηση στη χρήση της. Σίγουρα, δεν ήταν έκπληξη το ότι περίπου ένας στους τρεις fleet managers χρησιμοποιούν σήμερα την τηλεματική. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι πέντε σημαντικότεροι λόγοι για τη χρήση τηλεματικής αναφέρονται από την πλειονότητα των στελεχών, γεγονός που δείχνει ότι πιθανότατα δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος για να χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις αυτή την τεχνολογία. Έτσι, η κινητήρια δύναμη για την υιοθέτηση της τηλεματικής φαίνεται να είναι ένα μείγμα οφελών που σχετίζονται με την ασφάλεια, το κόστος και την αποτελεσματικότητα και όλα αυτά τα θέματα από κοινού αναδεικνύουν την σημαντικότητα αυτής της τεχνολογίας».

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΕ προωθεί τη διευκόλυνση δράσεων εγκατάστασης συνδεδεμένων και αυτοματοποιημένων οχημάτων
Επόμενο άρθροΤο πιο δημοφιλές αυτοκίνητο στον κόσμο είναι…