www.fleetnews.gr

Η Coca-Cola απέκτησε ένα στόλο 100 ηλεκτρικών οχημάτων Opel Ampera-e για τις δραστηριότητές της στη Νορβηγία μέσω της Arval, του εταίρου της στο leasing.

Το Opel Ampera-e είναι η ευρωπαϊκή έκδοση του Chevrolet Bolt EV. Δεν είχε μεγάλη διαθεσιμότητα από το 2017, όταν η GM πώλησε την Opel / Vauxhall στον όμιλο PSA. Η Opel εξαρτάται από την προσφορά της Chevrolet για το Bolt, η οποία περιορίστηκε στο ελάχιστο από τότε πού η Opel / Vauxhall άλλαξε ιδιοκτήτες.

Η Νορβηγία αποτελεί την κύρια αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Ευρώπη. Οι τοπικές απαιτήσεις για το Opel Ampera e έφτασαν σχεδόν τις 5.000 πέρυσι. Ο αριθμός αυτός ήταν πολύ υψηλότερος από τη διαθεσιμότητα, έτσι η Opel ζήτησε από τους νορβηγούς αντιπροσώπους της να σταματήσουν να τα παραγγέλνουν. Η Opel αργότερα αναγκάστηκε από την αύξηση της τιμής της GM να αυξήσει την τιμή για το Ampera e στη Νορβηγία κατά περίπου € 4.700 φτάνοντας περίπου τα € 36.900.

Παρά τα προβλήματα αυτά, η Coca-Cola Νορβηγίας προχώρησε σε ανακοίνωση για την απόκτηση στόλου 100 Opel Ampera e, αναφέροντας επίσης ότι θα εγκαταστήσει 176 σταθμούς φόρτισης στο κεντρικά γραφεία της στο Lørenskog. Σε σχετική δήλωση της εταιρείας αναφέρεται ότι είναι μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες στη χώρα αυτή που αντικαθιστά μεγάλα τμήματα του στόλου των αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Προηγούμενο άρθροΗ Chevin ενδυναμώνει την ομάδα της στην ΕΜΕΑ
Επόμενο άρθροΟι πωλήσεις αυτοκινήτων ντίζελ εξακολουθούν να πέφτουν