www.fleetnews.gr

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) κυκλοφόρησε τα τελευταία στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων ανά τύπο καυσίμου. Η σημαντικότερη είδηση συνεχίζει να είναι η πτώση του ντίζελ ως επιλογή καυσίμου. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρα αντιπροσώπευαν μόλις το 36,3% των συνολικών πωλήσεων, έναντι 45,2% κατά την ίδια περίοδο πέρσι.

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος από αυτό είναι τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης. Οι πωλήσεις βενζινοκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου αντιπροσώπευαν το 57% του συνόλου, σημειώνοντας άνοδο μόλις λιγότερο από 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σε ό, τι αφορά τα εναλλακτικής καύσης οχήματα, η ACEA αναφέρει ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η ζήτηση γι’ αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε σημαντικά (+ 44,3%), κυρίως με τις πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων (+ 49,2%) και ηλεκτρικών με συσσωρευτές (+ 45,5%). Συνολικά, 72.168 ηλεκτρικά επαναφορτιζόμενα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στην ΕΕ από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2018, ή 43,8% περισσότερα από ό,τι την ίδια περίοδο κατά το περασμένο έτος. Η ζήτηση οχημάτων LPG και NGV (κινητήρων υγραερίου και φυσικού αερίου) αυξήθηκε επίσης έντονα – σημειώνοντας άνοδο 35,2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους – κυρίως χάρη στην αξιοσημείωτη άνοδο των αυτοκινήτων με καύσιμο φυσικού αερίου (+ 139,8%). Συνολικά πάντως, τα οχήματα εναλλακτικής καύσης αντιπροσωπεύουν μόλις το 6,9% της αγοράς.

Picture copyright: IoThub

Προηγούμενο άρθροΗ Coca-Cola αγόρασε 100 Opel Ampera-e
Επόμενο άρθροΤο «τραύμα του diesel» εμποδίζει την αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Βέλγιο