Οι ιδρυτές της Wayve

Διδάκτορες μηχανικής μάθησης του Πανεπιστημίου Cambridge προσθέτουν περισσότερη ευφυΐα στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων. Η Wayve, μια βρετανική start-up Τεχνητής Νοημοσύνης, βραβεύτηκε στο Web Summit, ξεχωρίζοντας από 168 άλλες start-ups που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Η Wayve ισχυρίζεται ότι παρέχει στα αυτόνομα οχήματα τη δυνατότητα να οδηγούν κατανοώντας μόνο ό,τι μπορούν να δουν, ακριβώς όπως οι άνθρωποι. Πιστεύουν δε ότι το σύστημά τους, που βασίζεται σε μια πλήρη στοίβα λογισμικού επεξεργασίας δεδομένων για την αυτόνομη οδήγηση, μπορεί να μάθει να οδηγεί σε μια νέα πόλη με ελάχιστα νέα δεδομένα ή πυκνούς χάρτες, φέρνοντας την αυτόνομη τεχνολογία σε όλο τον κόσμο.

Όπως δηλώνουν, η ομάδα τους είναι παθιασμένη με τη ρομποτική και την τεχνολογία μηχανικής μάθησης. Σε προηγούμενους ρόλους, έχουν αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα και συνέταξαν κορυφαία ερευνητικά συγγράμματα οδηγώντας σε διεθνή κριτήρια μηχανικής μάθησης.

Μετά από μια δεκαετία εργασίας σε αυτόνομα αυτοκίνητα, άλλες ομάδες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν νέες τεχνικές προκλήσεις με περισσότερους χάρτες, περισσότερους κανόνες και περισσότερους αισθητήρες, λένε οι άνθρωπο της Wayve. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι ασφαλής, είναι ακριβή και δεν μπορεί να κλιμακωθεί.

Το σύνθημα της εταιρείας είναι “Ασφαλής και έξυπνη κινητικότητα. Για όλους, παντού”.

Δείτε στο video τον Alex Kendall, συνιδρυτή και CTO της Wayve , να μιλά στο Web Summit για τη νίκη της εταιρείας στον διαγωνισμό PITCH για startups. Ο διαγωνισμός αυτός είχε φέτος περισσότερες από 1.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο.

Προηγούμενο άρθροH Mercedes-Benz Ελλάς στην Έκθεση Αυτοκινήτου Αυτοκίνηση-EKO 2018
Επόμενο άρθροΣε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για το Κλίμα και την Ενέργεια