Οι χαμηλότερες υπολειμματικές αξίες μειώνουν τα καθαρά κέρδη της Sixt, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου 2024 της εταιρείας.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2024, τα έσοδα της Sixt αυξήθηκαν κατά 8,9% σε ετήσια βάση, στα 1,08 δισ.ευρώ. Πρόκειται για ρεκόρ, όπως αναφέρει η επιχείρηση. Ωστόσο, τα καθαρά κέρδη για την ίδια περίοδο μειώθηκαν κατά το ήμισυ, στα 48,3 εκατ. ευρώ. Αιτία η πτώση των υπολειμματικών αξιών, που επηρεάζουν αρνητικά τα έσοδα του remarketing της Sixt.

Η εταιρεία ενοικίασης και κινητικότητας σημείωσε μείωση εσόδων από την πώληση οχημάτων κατά περίπου 40 εκατ. ευρώ και προβλέπει η κατάσταση να παραμένει ως έχει για κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτή η αρνητική πλευρά – αποτέλεσμα της σταθεροποίησης προσφοράς νέων οχημάτων, μείωσης της ζήτησης μεταχειρισμένων – έχει και τα θετικά της: επιτρέπει την προμήθεια νέων οχημάτων υπό καλύτερες συνθήκες.

Η Sixt καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να εισέλθει στην αμερικανική αγορά, με κάποια επιτυχία. Ο κύκλος εργασιών στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκε κατά 25%, συμβάλλοντας περισσότερο στη συνολική ανάπτυξη από οποιοδήποτε άλλο τμήμα της εταιρείας. Από την αρχή του τρέχοντος έτους, η Sixt έχει ανοίξει 15 νέα γραφεία στη Βόρεια Αμερική, με παρουσία σε 49 αεροδρόμια. Η ανάπτυξη της Sixt στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο αναμένεται να συνεχιστεί.

Όπως και άλλες εταιρείες ενοικίασης, η Sixt δεν θα δώσει προτεραιότητα στα EV. Πέρυσι, η Sixt διέθετε λίγο λιγότερα από 10.000 EV στον συνολικό στόλο της 170.000 μονάδων. Ο αριθμός τους θα μειωθεί επειδή, όπως αναφέρει η ετιαρεία, οι πελάτες συνεχίζουν να προτιμούν αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δείτε εδώ λεπτομερέστερα τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου τριμήνου της Sixt.

Προηγούμενο άρθροΗ Creta Star Motors στο Δίκτυο Mercedes-Benz
Επόμενο άρθροΤο νέο Audi Q5 στην τρίτη γενιά του