Η Céline Vallaude εξελέγη νέα Πρόεδρος του Euro NCAP από το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, διαδεχόμενη τον Niels Ebbe Jacobsen, CEO της International Consumer Research & Testing (ICRT), ο οποίος θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο τέλος του έτους.

Η Vallaude εκπροσωπεί το γαλλικό Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης (ΥΟΜ) και είναι μηχανολόγος μηχανικός (École nationale supérieure d’électricité et de mécanique de Nancy). Έχει δε περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας ως Γαλλίδα εμπειρογνώμονας με συμμετοχή σε συναντήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την UNECE (GRPE and WP29). Το 2015 ανέλαβε το πρόγραμμα δοκιμών του Dieselgate και από το 2017 εκπροσωπεί το γαλλικό ΥΟΜ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Euro NCAP, ενώ υπήρξε και Αντιπρόεδρος του οργανισμού Green NCAP.

Το Euro NCAP, εδώ και 25 χρόνια, πρωτοπορεί στην εφαρμογή συστημάτων ασφαλείας στα οχήματα που πωλούνται στην Ευρώπη. Η Vallaude δεσμεύεται να διατηρήσει αυτή την ηγετική θέση και να υποστηρίξει την ανάπτυξη του οργανισμού, διασφαλίζοντας την οικονομική βιωσιμότητα και την ποιότητα των αξιολογήσεών του.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Jacobsen με δηλώσεις του, επισήμανε  τη συμβολή της και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νέα ηγεσία. Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του Euro NCAP, Dr. Michiel van Ratingen, τόνισε τη σημασία της εμπειρίας της Vallaude για τους μελλοντικούς στόχους του οργανισμού, με νέο σύστημα αξιολόγησης που θα παρουσιαστεί το 2026.

Προηγούμενο άρθροΝέος PR Head στην Kosmocar
Επόμενο άρθροΝέα Citroën C4 και C5 Aircross Concept