Η Mercedes-Benz Mobility AG ανακοίνωσε την τοποθέτηση δύο ανώτατων στελεχών της Mercedes-Benz HPC North America, LLC: του Andrew Cornelia ως Προέδρου και CEO και του Christopher Trainor ως Διευθυντή Οικονομικών, με ισχύ από τον Ιούνιο του 2023.

Andrew Cornelia, Πρόεδρος και CEO της Mercedes-Benz HPC North America

Στα νέα τους καθήκοντα, ο Andrew Cornelia και ο Christopher Trainor θα είναι υπεύθυνοι για την έναρξη και τη λειτουργία του δικτύου φόρτισης της Mercedes-Benz σε ΗΠΑ και Καναδά. Η Mercedes-Benz HPC North America σκοπεύει να δημιουργήσει περίπου 400 σταθμούς φόρτισης, με περισσότερους από 2.500 φορτιστές υψηλής ισχύος για όλες τις μάρκες EV, σε όλη τη Βόρεια Αμερική έως το τέλος της δεκαετίας. Θα προσλάβουν, θα διευθύνουν και θα ενδυναμώσουν την νέα ομάδα εργαζομένων, που θα αφοσιωθεί στις βορειοαμερικανικές φιλοδοξίες της εταιρείας.

«Προχωράμε στην δημιουργία του παγκόσμιου δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος Mercedes-Benz και είμαι ευτυχής για την συμμετοχή του Andrew και του Chris στην προσπάθεια. Εκτός από την πολυετή εμπειρία του στον τομέα, ο Andrew διαθέτει ηγετικό όραμα και ισχυρή θέληση για υλοποίηση της ταχείας μετάβασης σε μεταφορές άνευ άνθρακα. Σε συνδυασμό με τη ευρεία εμπειρία του Chris στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και των οικονομικών, διαθέτουμε πλέον τα απαραίτητα για να αρχίσουμε την αποτελεσματική επέκταση υποδομής φόρτισης στη Βόρεια Αμερική. Και θα το πράξουμε με την αδιαμφισβήτητη δέσμευση στην ποιότητα και την εμπειρία πελατών της Mercedes-Benz”, δήλωσε ο Franz Reiner, CEO της Mercedes-Benz Mobility AG.

Ο Andrew Cornelia διαθέτει υπερδεκαετή εμπειρία στην ηλεκτροκινητικότητα και τη φόρτιση και διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης EV στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Στην Tesla, ηγήθηκε των Στρατηγικών Οικονομικών του παγκόσμιου δικτύου φόρτισης, συμμετέχοντας στο λανσάρισμα, την ταχεία ανάπτυξη και τη μετάβαση στην ανοιχτή πρόσβαση. Προσφάτως, υπήρξε επικεφαλής της Εταιρικής Στρατηγικής και Ανάπτυξης της Volta Charging και συνέβαλε στην υιοθέτηση καινοτόμου προτύπου που επαναπροσδιόρισε τα όρια φόρτισης EV και της εμπειρίας των οδηγών.

Christopher Trainor, Διευθυντής Οικονομικών της Mercedes-Benz HPC North America

Ο Christopher Trainor έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στα οικονομικά εταιριών, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων ανώτατων ηγετικών ρόλων στη Mercedes-Benz Financial Services USA. Εντάχθηκε στον όμιλο Chrysler το 1994 και εργάζεται στη Mercedes-Benz Financial Services USA από το 2002.

Η Mercedes-Benz HPC North America είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τη λειτουργία του δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος της Mercedes-Benz στη Βόρεια Αμερική, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του επόμενου, ουσιαστικού βήματος προς την στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Mercedes-Benz: Επέκταση της συνολικής φόρτισης EV από τη Βόρεια Αμερική για την υιοθέτηση των EV. Η εταιρεία αποτελεί μέρος της Mercedes-Benz Mobility AG, τον τομέα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κινητικότητας της Mercedes-Benz Group AG.

Προηγούμενο άρθροΗ ανάλυση της JATO Dynamics για τον Απρίλιο 2023
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Vulcan και Stellantis