Η Volvo Cars ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Fredrik Ohlsson ως νέου επικεφαλής της Digital, από τις 21 Οκτωβρίου. Ο Fredrik προέρχεται από τη σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt, όπου κατείχε τη θέση του επικεφαλής πληροφορικής.

Το ψηφιακό τοπίο διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υλοποίηση των φιλοδοξιών της Volvo Cars για το μέλλον. Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον ψηφιακό και επιχειρηματικό μετασχηματισμό ομάδων τεχνολογίας υψηλού επιπέδου με παγκόσμια εμβέλεια, ο Fredrik Ohlsson θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην επιτυχία των φιλοδοξιών της εταιρείας.

Ως επικεφαλής της ομάδας Digital, ο Fredrik θα συνεχίσει το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Volvo Cars και τη δημιουργία νέας ψηφιακής υποδομής που θα βοηθήσει την ανάπτυξη, την αποτελεσματικότητα, την ευελιξία και την παροχή νέων υπηρεσιών στους πελάτες.

«Η Volvo Cars εισέρχεται σε μια εποχή συνεχώς συνδεδεμένων αυτοκινήτων που σχεδιάστηκαν για να βελτιώνονται μέσω λογισμικού. Η ύπαρξη στιβαρής ψηφιακής υποδομής θα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας», δήλωσε ο Erik Severinsson, επικεφαλής προϊόντων και στρατηγικής της Volvo Cars. “Ο Fredrik θα είναι ο βασικός παίκτης της ομάδας για την μεγιστοποίηση των ψηφιακών δυνατοτήτων μας σε αυτήν την συναρπαστική πορεία».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Fredrik κατείχε αρκετούς ηγετικούς ρόλους και καθιέρωσε με επιτυχία παγκόσμιες στρατηγικές πληροφορικής και επιχειρηματικής ευφυΐας, υιοθετώντας πλατφόρμες πληροφορικής. Έχει ζήσει και εργαστεί σε πολλές χώρες, όπως Σουηδία, Ελβετία, Γερμανία, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη.

Στην τρέχουσα θέση του στη σουηδική εταιρεία μπαταριών Northvolt, ο Fredrik ηγείται των παγκόσμιων ομάδων πληροφορικής, δεδομένων και επιχειρηματικού μετασχηματισμού, που αποτελούνται από 260 εργαζόμενους. Πριν από τη Northvolt θήτευσε επί μακρόν στον Όμιλο Tetra Pak, προσφάτως ως επικεφαλής της αρχιτεκτονικής πληροφορικής και της στρατηγικής αρχιτεκτονικής επιχειρήσεων. Στην Tetra Pak καθιέρωσε νέα στρατηγική πληροφορικής που βοήθησε την εταιρεία να επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό και ηγήθηκε από κοινού με άλλα στελέχη της υιοθέτησης του Industry 4.0.

«Η συμμετοχή μου στη Volvo Cars και η συνέχιση της ανάπτυξης της ψηφιακής τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που απαιτούνται για τον συνεχή επιχειρηματικό μετασχηματισμό της συνιστούν τέλεια πρόκληση», δήλωσε ο Fredrik Ohlsson. «Πιστεύω ότι η προηγούμενη εμπειρία μου, κυρίως στην κλιμάκωση της ψηφιακής υποδομής σε μεγάλες καταξιωμένες εταιρείες, σε συνδυασμό με τη νοοτροπία των startup, θα είναι χρήσιμη».

Ο Fredrik Ohlsson θα αντικαταστήσει τον Tobias Altehed, ο οποίος νωρίτερα φέτος ανέλαβε νέα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Volvo Car Δανίας. Θα συμμετέχει στην Ομάδας Διοίκησης του Ομίλου, η οποία υποστηρίζει την Εκτελεστική Ομάδα Διοίκησης και βοηθά στην καθοδήγηση της εταιρείας σε διάφορους βασικούς τομείς στρατηγικής σημασίας.

Προηγούμενο άρθροΕκτενής αναβάθμιση των Škoda Scala και Kamiq
Επόμενο άρθροH Opel επεκτείνει την Εκτελεστική της Επιτροπή