Η διεθνής πλατφόρμα Global Fleet και το Fleet Forum Association ξεκινούν συνεργασία ανταλλαγής γνώσεων σχετικά με το πώς μπορούν να επιτύχουν οι εταιρικοί στόλοι στις λιγότερο ώριμες αφρικανικές αγορές, υποδεικνύοντας στα μέλη του Fleet Forum πώς να βελτιστοποιούν τις δραστηριότητες του στόλου τους.

Ο Steven Schoefs, Επικεφαλής Στρατηγικών Σχέσεων της Nexus (Global Fleet), δήλωσε: «Παρέχουμε πληροφορίες και τεχνογνωσία και φέρνουμε σε επαφή τον διεθνή στόλο και το οικοσύστημα κινητικότητας. Η χρήση βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των κοινοτήτων επιτρέπει τη συγκριτική αξιολόγηση και είναι ζωτικής σημασίας για την τόνωση της καινοτομίας και την ενίσχυση του επαγγελματισμού. Το Fleet Forum συνεργάζεται με ΜΚΟ των οποίων η οργάνωση και λειτουργία είναι διαφορετικές από αυτές των εταιρειών και η συνεργασία δίνει νέες ιδέες και πληροφορίες βέλτιστων πρακτικών».

Ο Paul Jansen, Εκτελεστικός Διευθυντής του Fleet Forum, προσθέτει: «Οι οργανισμοί της κοινότητας του Fleet Forum λειτουργούν σε πολύ συγκεκριμένα περιβάλλοντα, διαφορετικά από τους περισσότερους εταιρικούς χρήστες στόλου. Η πλειονότητα των δραστηριοτήτων είναι στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Στις περισσότερες από αυτές τις χώρες δεν υπάρχει οικολογικό σύστημα ή είναι περιορισμένο. Π.χ. κανονισμοί για οχήματα, βιωσιμότητα και οδική ασφάλεια».

Και δεδομένου ότι οι εταιρείες leasing δεν έχουν εισέλθει ακόμη στις αγορές αυτές και είναι πολύ δύσκολο να αποκτηθούν οχήματα χαμηλών εκπομπών, η λύση είναι η συνεργασία, σύμφωνα με τον Jansen. Σκοπός της συνεργασίας με το Fleet Forum και τις οργανώσεις-μέλη του είναι η απόκτηση νέων γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών από μη κυβερνητικές οργανώσεις που λειτουργούν υπό περίπλοκες συνθήκες και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες. «Αν και οι στόχοι και οι φιλοδοξίες των εταιρειών και των μη κυβερνητικών οργανώσεων μπορεί να συμπίπτουν – αποτελεσματικότητα, βιωσιμότητα και ασφάλεια – τα μέσα για την επίτευξή τους και οι διαθέσιμες λύσεις διαφέρουν», λέει ο Steven Schoefs. Ο Paul Jansen πιστεύει ότι η κοινότητα του Fleet Forum μπορεί να διδαχθεί από δοκιμασμένες προσεγγίσεις εταιρικών στόλων. «Πώς γίνεται η μετάβαση σε καθαρότερο στόλο, ποιες είναι οι νέες προσεγγίσεις στην κινητικότητα, ποιες είναι οι τάσεις και οι καινοτομίες που πιθανότατα θα καταλήξουν και στις αναδυόμενες αγορές».

Έχουν ήδη αναφερθεί τα πρώτα αποτελέσματα  της συνεργασίας, στο πρόσφατο Global Fleet Summit, όπου ο Paul Jansen (φωτογραφία) έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις εξελίξεις της κινητικότητας στην Αφρική.

Προηγούμενο άρθροΤο ηλεκτρικό Jeep Avenger με 29.700 ευρώ
Επόμενο άρθροBMW Σειρά 7 με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 και 3