Συνεργασία Bridgestone Mobility Solutions και Bia
Από αριστερά: Jan-Maarten de Vries, CEO της Bridgestone Mobility Solutions, Taco van der Leij, Αντιπρόεδρος της Webfleet Europe, Candace Saffery Neufeld, CEO και ιδρυτής της Bia, Michiel Wesseling, Chief Operations Officer της Bridgestone Mobility Solutions

Η Bridgestone Mobility Solutions (BMS), επιχειρηματική μονάδα της Bridgestone και η Bia, εταιρεία λογισμικού που κατασκεύασε πλατφόρμα πρόβλεψης, καταγραφής και βελτιστοποίησης φόρτισης EV, συνεργάζονται για την τροφοδοσία και την βελτιστοποίηση ηλεκτροκίνησης στόλου.

Τα δεδομένα των συνδεδεμένων EV θα χρησιμοποιηθούν για έξυπνες, ευέλικτες λύσεις φόρτισης, βοηθώντας τους υπεύθυνους στόλου να μειώσουν το κόστος φόρτισης και τις εκπομπές CO2 και να διατηρήσουν την καλή κατάσταση των μπαταριών. Με αυτόν τον τρόπο, «η BMS και η Bia θα εξασφαλίσουν καθαρότερη και φθηνότερη φόρτιση», ανέφερε η Candace Saffery Neufeld, Ιδρύτρια και CEO της Bia.

«Η λύση διαχείρισης στόλου Webfleet EV υποστηρίζει ήδη τις επιχειρήσεις σε κάθε βήμα της ηλεκτροκίνησης (…) Αυτή η συνεργασία με την Bia υποστηρίζει τις φιλοδοξίες μας ηλεκτροκίνησης στόλου, χρησιμοποιώντας αναλυτικά δεδομένα για παροχή ευελιξίας και βελτιστοποίηση διαχείρισης στόλου», πρόσθεσε ο Jan-Maarten de Vries, CEO της Bridgestone Mobility Solutions.

Η συνεργασία της Bia συνάδει με την Δέσμευση E8 της Bridgestone για μια βιώσιμη κοινωνία, που περιλαμβάνει οκτώ αξίες: Ενέργεια, Οικολογία, Αποδοτικότητα, Επέκταση, Οικονομία, Συναίσθημα, Ευκολία και Ενδυνάμωση.

Η Bridgestone Mobility Solutions, επιχειρηματική μονάδα της Bridgestone EMIA, στοχεύει να καταστεί one-stop shop για τους στόλους, συνδυάζοντας τις ψηφιακές λύσεις με τα premium προϊόντα ελαστικών της Bridgestone και το δίκτυο λιανικής που εστιάζει στις υπηρεσίες. Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει τις Webfleet (διαχείριση στόλου), Mobox, Fleetcare (συντήρηση ως υπηρεσία), Tirematics (προηγμένες λύσεις ελαστικών) και Advanced Data Solutions.

Η Bia ιδρύθηκε το 2019 από ειδικούς στην Καθαρή Τεχνολογία, την Επιστήμη Δεδομένων, την Ανάπτυξη Λογισμικού και τα Συστήματα Ηλεκτρισμού. Η Bia σχεδίασε και κατασκεύασε ιδιόκτητο λογισμικό για τη βελτιστοποίηση και την απλοποίηση της φόρτισης των EV, ώστε να είναι πιο καθαρά, φθηνότερα και έτοιμα για οδήγηση.

Φωτογραφία: Bridgestone

Προηγούμενο άρθροCATL: παραγωγή μπαταριών EV στη Γερμανία
Επόμενο άρθροH Cabify αποκτά στόλο μηδενικών εκπομπών