CATL: παραγωγή μπαταριών EV στη Γερμανία

H Contemporary Amperex Technology Thuringia GmbH (CATT), το πρώτο εργοστάσιο της CATL εκτός Κίνας, ξεκίνησε στην Γερμανία την παραγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα (EV) τον Δεκέμβριο, όπως είχε προγραμματιστεί.

Η εγκατάσταση που βρίσκεται στη Θουριγγία, είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής μπαταριών της εταιρείας εκτός Κίνας.

Η πρώτη παρτίδα κυψελών μπαταρίας ιόντων λιθίου βγήκε από τη νέα εγκατεστημένη γραμμή παραγωγής στο κτίριο G2 της CATT. Η εγκατάσταση και οι υπόλοιπες γραμμές παραγωγής εξελίσσονται για την αύξηση της παραγωγής.

Οι παραγόμενες κυψέλες πέρασαν όλες τις δοκιμές που απαιτούνται για τα προϊόντα της CATL παγκοσμίως, ώστε η εταιρεία να προμηθεύει με μπαταρίες τους Ευρωπαίους πελάτες της από το τοπικό της εργοστάσιο.

«Η έναρξη της παραγωγής αποδεικνύει ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας στους πελάτες μας ως αξιόπιστος συνεργάτης του κλάδου και παραμένουμε προσηλωμένοι στη μετάβαση της ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες όπως η πανδημία», δήλωσε ο Matthias Zentgraf, πρόεδρος της CATL για την Ευρώπη. «Εργαζόμαστε για να αυξήσουμε την παραγωγή σε πλήρη δυναμικότητα, που είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας για το επόμενο έτος».

Η CATT έλαβε την άδεια για την παραγωγή κυψελών μπαταρίας από την πολιτεία της Θουριγγίας τον Απρίλιο, η οποία επιτρέπει αρχική δυναμικότητα 8 GWh ετησίως. Το εργοστάσιο έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή μονάδων στο κτήριο G1 από το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Με συνολική επένδυση 1,8 δισ. ευρώ, η CATL σχεδιάζει να επιτύχει παραγωγική ικανότητα 14 GWh και να δημιουργήσει έως και 2.000 νέες θέσεις εργασίας συνολικά στη Γερμανία στο μέλλον.

Μετά τη Γερμανία, επόμενος προορισμός της CATL στην Ευρώπη θα είναι η Ουγγαρία, όπου θα κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο με ετήσια δυναμικότητα 100 GWh.

 

Προηγούμενο άρθροAudi: παραγωγή EV σε όλα τα εργοστάσια πριν το 2030
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Bridgestone Mobility Solutions και Bia