Η Mercedes-Benz Vans εντείνει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης με τη νέα φάση της VAN.EA (Mercedes-Benz Van Electric Architecture). Από το 2026, όλα τα βαν της Mercedes-Benz θα βασίζονται σε αυτή την ευέλικτη και κλιμακούμενη ηλεκτρική αρχιτεκτονική. Οι δοκιμές σε δημόσιους δρόμους των πρώτων πρωτοτύπων VAN.EA, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, γεγονός που σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην επαναστατική σχεδίαση των βαν.

Η VAN.EA επιτρέπει τη σαφή διάκριση μεταξύ βαν πολυτελείας και εμπορικών μοντέλων. Η σειρά βαν πολυτελείας θα περιλαμβάνει VIP shuttles και πολυτελείς λιμουζίνες, προσαρμοσμένες στις υψηλές απαιτήσεις των πελατών-επιβατών.

Τα νέα βαν θα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία έκδοση του Mercedes-Benz Operating System (MB.OS) και θα διαθέτουν επιλογές για εμπρόσθια ή και στους τέσσερις τροχούς κίνηση, ικανοποιώντας ποικίλες ανάγκες.

Έπειτα από την κάλυψη μιας  μακρινής διαδρομής από τη Στουτγάρδη έως τον Βόρειο Ακρωτήριο για τη δοκιμή του πλαισίου και των ηλεκτρικών συστημάτων, η τρέχουσα φάση επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση των εξαρτημάτων του οχήματος, προτού περάσει στις απαιτητικές χειμερινές δοκιμές  που θα πραγματοποιηθούν στη Σουηδία.

Προηγούμενο άρθροΟ Nicolas Lapierre νέος Sporting Director της Alpine Endurance Team
Επόμενο άρθροBentley Flying Spur Mulliner: Ευρωπαϊκή Πρεμιέρα