Η Aston Martin παρουσίασε τη νέα DB12 Volante, ένα μοντέλο χωρίς σταθερή οροφή, που συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις των Super Tourer με την οδηγοκεντρική συμπεριφορά.

Ο CEO της Aston Martin, Amedeo Felisa, δήλωσε: “Για πολλούς από τους οδηγούς, η οδήγηση με ανοικτή την οροφή είναι μια μεγάλη ευχαρίστηση. Η Aston Martin Volante έχει αιχμαλωτίσει αυτό το συναίσθημα και το έχει εκφράσει με μοναδικό στυλ για περισσότερες από έξι δεκαετίες. Με τη νέα DB12 Volante αλλάξαμε τους κανόνες, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο που εντείνει αυτά τα συναισθήματα διατηρώντας και τις εξαιρετικές σπορ δυνατότητες της DB12 Coupe”.

Το μοντέλο προσφέρει την καλύτερη ισχύ στην κατηγορία του από τον 4.0 Twin-Turbo V8 κινητήρα. Εκτός από την εκπληκτική απόδοση παρέχει και ένα υπέροχο soundtrack, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση. Συντονισμένος από μηχανικούς της Aston Martin για να προσφέρει κορυφαία στην κατηγορία ισχύ 671 ιππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 800Nm μεταξύ 2.750-6.000 σ.α.λ., αυτός ο εξαιρετικός, χειροποίητος κινητήρας διαθέτει τροποποιημένα μηχανικά μέρη (έκκεντρο, βελτιστοποιημένη αναλογία συμπίεσης, μεγαλύτερη ψύξη και αύξηση του turbo). Επιταχύνοντας από 0-100 χλμ./ωρα σε 3,6″ με τελική ταχύτητα 326 χλμ./ώρα, η απόδοση της Aston Martin DB12 Volante κόβει την ανάσα.

Το μοτέρ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ZF, το οποίο, διαθέτει μια σειρά από στρατηγικές αλλαγής ταχυτήτων που συμπληρώνουν κάθε ένα από τα δυναμικά προγράμματα οδήγησης. Εξοπλίζεται και ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό (E-Diff) για τον αυξηση της ευελιξίας και της σταθερότητας.

Με ESC τεσσάρων σταδίων και επιλογή πέντε προκαθορισμένων δυναμικών λειτουργιών, το DB12 Volante επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει με ακρίβεια τη συμπεριφορά του.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν έξυπνες προσαρμοζόμενες διατάξεις ανάρτησης νέας γενιάς, οι οποίες έχουν 500% αύξηση στο εύρος ζώνης κατανομής δύναμης σε σύγκριση τις διατάξεις της ό προηγούμενης γενιάς, δίνοντας στη νεα Aston Martin DB12 Volante μια αναβαθμισμένη γκάμα δυναμικών δυνατοτήτων

Το φρενάρισμα παρέχεται από μπροστινούς δίσκους από χυτοσίδηρο 400 χιλ. και δίσκους πίσω 360 χιλ. στάνταρ, με προαιρετικό σύστημα Carbon Ceramic Brake (CCB) που προσφέρει αυξημένη απόδοση πέδησης, μειωμένη φθορα φρένων και εξοικονόμηση βάρους 27 κιλά.

Κεντρικό στοιχείο της εμπειρίας της Volante είναι η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή που συνδυάζει τη μέγιστη δυνατή χωρητικότητα των αποσκευών, την γρήγορη λειτουργία και την αισθητική.

Διαθέτοντας 8 στρώματα μόνωσης, ο υφασμάτινος θόλος οροφής είναι ενισχυμένος ακουστικά για βελτιωμένη άνεση στο εσωτερικό της καμπίνας. Η λειτουργία της οροφής διαρκεί 14 δευτερόλεπτα για να ανοίξει και 16 δευτερόλεπτα για να κλείσει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα και σε αντίθετο άνεμο 50 χλμ./ώρα. Για επιπλέον ευκολία, ο μηχανισμός οροφής μπορεί να λειτουργήσει μέσω του τηλεχειριστηρίου, αρκεί να βρίσκεται ο οδηγός σε ακτίνα δύο μέτρων από το αυτοκίνητο.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροHELLENiQ Renewables: Σταθμοί αποθήκευσης ενέργειας
Επόμενο άρθροΤα πρώτα αποτελέσματα της ALD | LeasePlan