Η Kia αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες του νέου Kia EV3, του compact EV SUV της εταιρείας. Συνδυάζοντας τολμηρή σχεδίαση, καινοτόμο τεχνολογία και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, το EV3 θέτει νέα πρότυπα στα compact EV SUV.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία «Opposites United» της Kia, η οποία εκμεταλλεύεται τη δημιουργική ένταση που δημιουργείται από τις διαφορετικές αξίες της φύσης και της νεωτερικότητας για να προσφέρει ένα αρμονικό σύνολο, ήταν κεντρική στη διαμόρφωση της σχεδίασης του νέου μοντέλου της μάρκας.

Στο εμπρόσθιο μέρος, οι κάθετοι προβολείς τοποθετημένοι στα άκρα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ευρείας, δυναμικής φιγούρας. Μια νέα προσέγγιση του εμβληματικού σχεδιασμού Tiger Face της Kia ενσωματώνει την τελευταία φιλοσοφία φωτισμού με την υπογραφή Star Map της μάρκας.

Στο προφίλ, η μακριά, κεκλιμένη, κομψή γραμμή οροφής μετατρέπεται άψογα σε πίσω πόρτα σε στυλ hatchback. Η δυναμική σιλουέτα και η μεγάλη καμπίνα προσφέρουν ευρύχωρο εσωτερικό.

Η καμπίνα φιλοξενεί άνετα πέντε άτομα αποπνέοντας μια ελκυστική ατμόσφαιρα που μοιάζει με χώρο διαβίωσης, σχεδιασμένη για να την απολαμβάνουν οι επιβάτες σε κάθε ταξίδι και όταν το όχημα φορτίζει.

Το Kia EV3 έχει μήκος 4,3 μ, πλάτος 1,85 μ, ύψος 1,560 μ και μεταξόνιο 2,68 μ. Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα που κινεί τους εμπρόσθιους τροχούς βασισμένο στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), που χρησιμοποιεί την τεχνολογία μπαταριών τέταρτης γενιάς της Kia. Το μοντέλο EV3 Standard προσφέρεται αποκλειστικά με μπαταρία 58,3 kWh, ενώ η έκδοση EV3 Long Range εφοδιάζεται με μπαταρία 81,4 kWh.

Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρα 150 kW/283 Nm, που επιτρέπει χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα είναι 170 χλμ./ώρα.

Το EV3 Long Range εκτιμάται πως παρέχει αυτονομία έως και 600 χλμ (WLTP). Η μπαταρία του φορτίζει από 10%-80% σε περίπου 31 λεπτά.

Η Kia έχει εξοπλίσει το EV3 με μια σειρά από εξαιρετικά προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας, οδήγησης, άνεσης και φόρτισης που συνήθως προορίζονται για μεγάλα EV SUV.

Το EV3 θα κυκλοφορήσει πρώτα στην Κορέα τον Ιούλιο του 2024 και στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Προηγούμενο άρθροΔΕΗ blue – Visa, προνόμια για οδηγούς EV
Επόμενο άρθροContinental: 3 νίκες στα Tire Technology Awards 2024