Η FREENOW θέτει μετρήσιμους στόχους, εγκεκριμένους από την Πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), για περισσότερο βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη.

Με σκοπό τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος της, η εταιρεία έχει αξιολογήσει τις ευρύτερες δραστηριότητες της, θέτοντας βραχυπρόθεσμους στόχους, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Τον τελευταίο χρόνο, οι διαδρομές FREENOW με ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 13% ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη κατά 34%. Συνολικά, 46% των διαδρομών που πραγματοποιήθηκαν μέσω του app σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ήταν με ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Αυτό σημαίνει πως εξοικονομήθηκαν 2.067 τόνοι CO2 με ηλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας που προσφέρονται μέσω της πλατφόρμας σε όλη την Ευρώπη, όπως τα ηλεκτρικά ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τις εναλλακτικές επιλογές μικροκινητικότητας, οι χρήστες του FREENOW app στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν κράτηση για ηλεκτρικά και υβριδικά ταξί μέσω του στόλου «Green Ταξί» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η FREENOW έχει δεσμευτεί πανευρωπαϊκά για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς είναι ενεργή σε 9 χώρες και περισσότερες από 150 ευρωπαϊκές πόλεις. Μάλιστα, η πλατφόρμα προσφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών επιλογών σε πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο και το Δουβλίνο.

Έως το 2030, η FREENOW δεσμεύεται να μειώσει τις έμμεσες εκπομπές που σχετίζονται με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θερμότητας ή ατμού που αγοράζει ή καταναλώνει κατά 42% από το 2021. Στο δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, η εταιρεία ακολουθεί μια πλήρως υπεύθυνη προσέγγιση εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες και επενδύσεις που οδηγούν σε ουσιαστικές αλλαγές. Αυτές περιλαμβάνουν την ενημέρωση των οδηγών σχετικά με τις κρατικές επιδοτήσεις, καθώς και την προώθηση συνεργασιών με αποκλειστικά προνόμια για τους συνεργάτες οδηγούς της FREENOW προκειμένου να μεταβούν σε ηλεκτρικά ταξί και να έχουν πρόσβαση σε υποδομές φόρτισης.

Ο Felix Brand, Chief Strategy Officer της FREENOW, ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι μας για το 2024 εγκρίθηκαν από την Πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα και να συμβάλλουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον».

Η Άσπα Τοπαλίδου, General Manager της FREENOW Ελλάδας, πρόσθεσε: «Στη FREENOW, πιστεύουμε ότι οι βιώσιμες μετακινήσεις είναι βασικός πυλώνας για τη μείωση της ρύπανσης και της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Γι’ αυτό δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε τις καλύτερες πρακτικές για τον κλάδο της μετακίνησης. Ευθυγραμμίζοντας τους στόχους μας με τα επιστημονικά πρότυπα, μετριάζουμε τις περιβαλλοντικές μας εκπομπές και ανοίγουμε το δρόμο για πιο ανθρώπινες και βιώσιμες πόλεις».

Δείτε εδώ την Έκθεση Βιωσιμότητας 2023 της FREENOW.

Προηγούμενο άρθροΤο νέο Renault Captur στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠως παράγεται ένα Ford Explorer κάθε 54 δευτερόλεπτα