Chief Compliance της Daimler ο Dr. Wolfgang Bartels
Daimler AG Headquarter Stuttgart, Germany

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG αποφάσισαν να βελτιστοποιήσουν τους τομείς ανάπτυξης, λειτουργίας και οικονομικών της Mercedes-Benz Cars, αναπροσαρμόζοντας την οργανωτική δομή της εταιρείας. Η αναδιοργάνωση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την 1η Απριλίου 2020.

Wolf-Dieter Kurz

Στην Mercedes-Benz Cars δημιουργείται θέση Product Strategy and Steering την οποία αναλάμβάνει ο Wolf-Dieter Kurz, ο οποίος θα αναφέρεται άμεσα στον CEO της Mercedes-Benz AG.

Ο Ola Källenius αναλαμβάνει επίσης την συνολική ευθύνη για την Mercedes-Benz Vans.

Markus Schäfer

Ο Markus Schäfer, επί του παρόντος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνος Έρευνας του Ομίλου και Ανάπτυξης, Προμηθειών και Ποιότητας Προμηθευτών για την Mercedes-Benz Cars, στο νέο ρόλο του Chief Operating Officer σε επίπεδο της Daimler AG, θα ελέγχει επίσης ολόκληρη τη διαδικασία δημιουργίας αξίας της Mercedes-Benz Cars – από την ανάπτυξη έως την αγορά υλικών και την παραγωγή.

Harald Wilhelm

Ο Harald Wilhelm, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, αρμόδιος για τα Οικονομικά και τον Έλεγχο και την Daimler Mobility, αναλαμβάνει επίσης τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή της Mercedes-Benz AG. Ο Frank Lindenberg, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz AG, υπεύθυνος για τα Οικονομικά και τον έλεγχο, αποχωρεί από τον Όμιλο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου του και την ενίσχυση των τομέων ευθύνης του.

“Eνεργούμε σήμερα για να είμαστε ικανοί για τον παγκόσμιο ανταγωνισμό του αύριο – αυτός είναι ο λόγος για την περαιτέρω εξέλιξη της οργανωτικής δομής της εταιρείας. Για να επιτύχουμε στον μετασχηματισμό, καλωσορίζουμε τον εξορθολογισμό της οργανωτικής και διοικητικής δομής που προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο. Όλες οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στη μελλοντική διόρθωση και τη βελτίωση της οικονομικής μας δύναμης, καθώς είναι η βάση μιας βιώσιμης επιχειρηματικής στρατηγικής. Το εποπτικό συμβούλιο είναι πεπεισμένο ότι αυτή η νέα δομή σημαίνει ότι η εταιρεία θα είναι σε ακόμα καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος σε ένα εξαιρετικά ασταθές περιβάλλον”, δήλωσε ο Manfred Bischoff, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Daimler AG.

Στο πλαίσιο της Ambition2039, η Mercedes-Benz AG σχεδιάζει να μετατρέψει το σύνολο του νέου χαρτοφυλακίου αυτοκινήτων σε ουδέτερο προς το CO2 – έναν στόχο για τον οποίο η εταιρεία συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα και τους πόρους της. Οι μικρότερες γραμμές αναφοράς στη νέα δομή θα βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

“Στη Daimler εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε τους κύριους στρατηγικούς μας στόχους: τη σταδιακή μετάβαση στην κινητικότητα με ουδέτερο CO2 και την πλήρη χρήση της ψηφιοποίησης για προϊόντα και διαδικασίες. Ο μετασχηματισμός της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη του επιτυχημένου επιχειρηματικού μας μοντέλου. Γι ‘αυτό δημιουργούμε διαδικασίες και διαχειριστική δομή για το μέλλον”, δήλωσε ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG.

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan παραδίδει 300 ηλεκτρικά e-NV200 στην DPD
Επόμενο άρθροΗ EDF εξαγόρασε την εταιρεία φόρτισης Pod Point