screen shot από το video της CES, Automotive, Self-Driving-Cars

H CES έχει εξελιχθεί  στο μεγαλύτερο γεγονός της αυτοκινητοβιομηχανίας,  παρουσιάζοντας το μέλλον των συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων. H CES 2020, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 10 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, θα περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογίες και θα προσφέρει μια εσωτερική ματιά στην τεχνολογική επανάσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ιδιαίτερα σήμερα, οι τεχνολογικές λύσεις για την κατασκευή των οχημάτων του μέλλοντος βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars, θα παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό concept car εμπνευσμένο από ένα από τα πιο πρωτοποριακά brands ψυχαγωγίας, με μια εντελώς νέα μορφή αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων, τεχνολογίας και φύσης.

Στη CES 2020, εταιρείες όπως η Hyundai, η Toyota και η Byton, μεταξύ άλλων, έχουν προγραμματίσει συνεντεύξεις τύπου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στη φετινή έκθεση θα υπάρξουν επιδείξεις συνδεσιμότητας 5G σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ταχύτητα, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά του και την επίδραση του ασύρματου δικτύου επόμενης γενιάς στην εμπειρία συνδεδεμένου αυτοκινήτου.

Ακόμα, περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες θα παρουσιάσουν τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2 στις κορυφαίες σειρές οχημάτων τους.

Το Επίπεδο 2, όπως ορίζεται από τα πρότυπα της SAE International, αναφέρεται σε μερικώς αυτόνομα συστήματα που μπορούν να ελίσσονται, να επιταχύνουν και να φρενάρουν σε ορισμένες καταστάσεις, αλλά χρειάζονται ακόμα κάποιον οδηγό για λειτουργίες όπως η ανταπόκριση στους φωτεινούς σηματοδότες και η αλλαγή λωρίδας.

Στη CES 2020, εταιρείες όπως η Faurecia και η Bosch θα παρουσιάσουν τις τελευταίες καινοτομίες τους για το cockpit του μέλλοντος και την αειφόρο κινητικότητα. Στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική έκδοση Fleetnews, που κυκλοφορεί στις 7 Ιανουαρίου, θα διαβάσετε αναλυτικά για κάποιες από τις παρουσιάσεις.

Ακόμα, αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότερα οχήματα μικροκινητικότητας, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ.

Προηγούμενο άρθροLidar χαμηλού κόστους από την Bosch για τα αυτόνομα
Επόμενο άρθροΟι δοκιμές του EuroNCAP δείχνουν ότι βελτιώθηκε η ασφάλεια