Η Fisker, κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων που έχει κηρύξει πτώχευση, προχωρά στην πώληση των περιουσιακών της στοιχείων και σχεδιάζει να ζητήσει από δικαστή πτωχεύσεων στις ΗΠΑ να εγκρίνει το σχέδιο εκκαθάρισης της κατά την ακρόαση της 9ης Οκτωβρίου στη πόλη Γουίλμινγκτον. Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης τον Ιούνιο, έπειτα από σοβαρές οικονομικές δυσκολίες κατά την προσπάθεια αύξησης της παραγωγής των SUV «Ocean».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ερευνά εις βάθος την Fisker και έχει εκδώσει πολλές κλήσεις στο πλαίσιο της έρευνας. Σημειώνεται ότι η SEC εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την αοριστία του σχεδίου εκκαθάρισης, ιδίως όσον αφορά την προστασία των εταιρικών αρχείων της εταιρείας. Μέχρι στιγμής, εκπρόσωποι της εταιρείας αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

Η SEC έχει ζητήσει πληροφορίες για το πού θα διατηρηθούν τα λογιστικά αρχεία της εταιρείας μετά την υιοθέτηση του σχεδίου εκκαθάρισης, χωρίς όμως να έχει λάβει κάποια απάντηση. Η επιτροπή επισημαίνει ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν επιπλέον έγγραφα στο μέλλον.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται η κάμψη της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου