Η διεθνής φαρμακευτική εταιρεία Abbott Laboratories, ανακοίνωσε την δέσμευσή της για μετατροπή των 475 εταιρικών της αυτοκινήτων στο ΗΒ σε ηλεκτρικά μπαταρίας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, επιταχύνοντας τα σχέδια απανθρακοποίησής της.

Η εταιρεία αναφέρει πως η μετάβαση σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα υπαγορεύεται τόσο από περιβαλλοντικούς, όσο και από εμπορικούς στόχους. Δεσμεύτηκε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα Πεδίου 1 και 2 κατά 30% έως το τέλος του 2030, έναντι του 2018 και είναι συνεπής με τους στόχους της πρωτοβουλίας Science Based Targets. Όσον αφορά την απανθρακοποίηση του στόλου, η Abbott Laboratories ακολουθεί προσέγγιση ανά χώρα, με το Ηνωμένο Βασίλειο να πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση του στόλου και να έπονται άλλες χώρες, αναλόγως της εξέλιξης της αγοράς.

Ο Les Muggeridge, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Ηνωμένου Βασιλείου της Abbott Laboratories, δήλωσε: “Ως ειδικοί του τομέα υγείας, προσπαθούμε διαρκώς να καταστήσουμε τον στόλο μας όσο το δυνατόν φιλικότερο στο περιβάλλον, επειδή έτσι πρέπει, εξετάζοντας διαχρονικά τα τελευταία επιστημονικά επιτεύγματα, για μετάβαση από τη βενζίνη στο ντίζελ και στην συνέχεια από το ντίζελ στα υβριδικά και τώρα πλέον στα ηλεκτρικά”.

“Αυτή η πολιτική εξηλεκτρισμού μας βοηθά και εμπορικά. Για παράδειγμα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) είναι ο μεγαλύτερος πελάτης μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι προσφορές του βαθμολογούνται εν μέρει βάσει περιβαλλοντικών επιδόσεων. Η προσπάθεια χρήσης στόλου μηδενικών εκπομπών μας βοηθά να κερδίσουμε συμβόλαια”.

Η ταχεία μετάβαση της εταιρείας στα EV διευκολύνθηκε από την ισχύ της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπου οι υψηλές υπολειμματικές αξίες επέτρεψαν την πρόωρη απόσυρση των μοντέλων βενζίνης και ντίζελ χωρίς επιβαρύνσεις.

«Έχουμε θέσει ως στόχο να μεταβούμε πλήρως σε EV του χρόνου, κάτι που κατέστη δυνατό εν μέρει με την συνεργασία της Arval για αναθεώρηση της πολιτικής μας, ώστε να μπορέσουμε να αποσύρουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και τα plug-in υβριδικά μοντέλα όσο το δυνατόν νωρίτερα», ανέφερε ο Muggeridge.

“Το μόνο πιθανό εμπόδιο είναι η προμήθεια, που είναι δύσκολη για όλους σήμερα, αλλά κατά τα άλλα είμαστε σε καλή πορεία”.

Δέσμευση οδηγών

Οι οδηγοί της Abbott μπορούν να επιλέξουν σχεδόν οποιοδήποτε EV διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον έχει ελάχιστη αυτονομία 270 χλμ και μπορούν να συνεισφέρουν έως και το 20% του κόστους μίσθωσης για αναβάθμιση της επιλογής τους.

«Πολλοί επέλεξαν αυτήν την διαδικασία, ειδικά για μια νέα ευκαιρία 90 αυτοκινήτων Tesla που κατάφερε να εξασφαλίσει η Arval. Αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, επειδή τα αυτοκίνητα έχουν σταθερές τιμές», δήλωσε η Christina Harbour, Διευθύντρια Fleet, Risk and Finance Projects της Abbott.

Η ευκαιρία της Tesla αφορά σε παρτίδα αυτοκινήτων που παρήγγειλε η Arval για να ξεπεράσει τους μεγάλους χρόνους παράδοσης νέων αυτοκινήτων.

Φόρτιση EV

Ο Harbour πρόσθεσε ότι η Abbott συνεργάστηκε με την Arval για την συμπερίληψη του κόστους εγκατάστασης σημείου φόρτισης κατ’ οίκον στο πακέτο μηνιαίας μίσθωσης και ότι η Abbott εγκατέστησε σταθμούς φόρτισης στις περισσότερες εγκαταστάσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία πραγματοποίησε επίσης εκπαιδευτικό σεμινάριο για να εξηγήσει στους οδηγούς της τα πλεονεκτήματα ενός EV.

Το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένο, που το 100% των παραγγελιών νέων αυτοκινήτων της Abbott αφορούν σε ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας.

Ο Jamie Williams, Επικεφαλής IBO και Μεγάλων Εταιρικών Πωλήσεων της Arval ΗΒ, δήλωσε: «Η Abbott διαθέτει εξελιγμένο στόλο και πιθανότατα θα είναι από τους πρώτους αυτού του μεγέθους που θα μεταβεί σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Αποτελούν ιδιαίτερο παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής για τον κλάδο, δείχνοντας πώς  τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος ολόκληρης επιχείρησης».

 

Προηγούμενο άρθροYunex Traffic: ανέπαφη πληρωμή για φορτιστές EV
Επόμενο άρθροΤύποι καυσίμων/ενέργειας νέων φορτηγών το 2022