Εξαιρετική η απόδοση της Arval το 2021 παρ’ όλες τις προκλήσεις της πανδημίας, την έλλειψη ημιαγωγών και το δύσκολο γενικότερα περιβάλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Arval ειδικεύεται στο leasing οχημάτων ολοκληρωμένων υπηρεσιών και σε νέες λύσεις βιώσιμης κινητικότητας. Χάρη στην ποιότητα της πελατοκεντρικής προσέγγισής της και το στιβαρό και ενορατικό στρατηγικό της σχέδιο, Arval Beyond, για άλλη μια φορά το 2021, η εταιρεία διέπρεψε σε σχέση με την αγορά, αναφέρεται στην ανακοίνωση για την απόδοσή της.

Το 2021, η Arval αύξησε τον μισθωμένο στόλο της κατά 6,4%* έναντι του 2020, φτάνοντας συνολικά τα 1.469.753 οχήματα. Οι παραγγελίες νέων οχημάτων αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με την προ Covid περίοδο, αντανακλώντας την έντονη ζήτηση των πελατών της. Ο εταιρικός χρηματοδοτούμενος στόλος ανήλθε στα 1.032.065 οχήματα το 2021. Ο τομέας Λιανικής αυξήθηκε κατά 11%, με το leasing ιδιωτών να αυξάνεται κατά 24%. Ο τομέας των Μεσοπρόθεσμων Ενοικιάσεων αυξήθηκε κατά 20%. Ο μετασχηματισμός σε λύσεις κινητικότητας και βιωσιμότητας, που ξεκίνησε με το Arval Beyond, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς: ο αριθμός των συμβάσεων leasing ποδηλάτων αυξήθηκε κατά 54%, το πλήθος χρηστών MaaS δεκαπλασιάστηκε, ο αριθμός των μηνών ενοικίασης της Arval Mid Term Rental αυξήθηκε κατά 34% και το 30% των νέων παραγγελιών της Arval αφορούσαν ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Οι 7.500 εργαζόμενοι της Arval παρέχουν υπηρεσίες σε περισσότερους από 300.000 πελάτες, σε 30 χώρες.

Σημαντικά σημεία του 2021

Καθ’ όλο το 2021, η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή το στρατηγικό σχέδιο Arval Beyond, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα, σύμφωνα με τη φιλοδοξία της να καταστεί πρωτοπόρος στη βιώσιμη κινητικότητα. Σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε καθεμία από τις τέσσερις προσφορές Arval Beyond, ως ακολούθως:

  • Κινητικότητα 360°: Η προσφορά της Arval Mobility as a Service έχει αναπτυχθεί σε τέσσερις χώρες, με περισσότερους από 3.000 χρήστες της εφαρμογής Arval Mobility στην Ολλανδία. Επιπλέον, η Arval Mobility Consulting θα υποστηρίζει τους πελάτες στην ενεργειακή τους μετάβαση και το Arval Mobility Hub θα συγκεντρώσει λύσεις κινητικότητας σε ενιαίο χώρο στις εγκαταστάσεις των πελατών. Η μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων λειτουργεί πλέον σε 10 χώρες, με σημαντικές συμφωνίες (+54% μισθωμένα ποδήλατα σε σύγκριση με πέρυσι). Η δοκιμή του αυτόνομου λεωφορείου στη Γαλλία παρατάθηκε.
  • Συνδεσιμότητα: Ο συνδεδεμένος στόλος της Arval περιλαμβάνει πλέον περίπου 400.000 οχήματα, καθιστώντας την έναν από τους τρεις κορυφαίους ευρωπαϊκούς φορείς σε αυτόν τον τομέα.
  • Arval Inside: Οι συνεργασίες της Arval απέκτησαν σημαντική δυναμική το 2021. Πέραν των υπαρχουσών συμφωνιών με τράπεζες (CaixaBank στην Ισπανία και την Πορτογαλία, UniCredit Bank Austria, Erste Bank στη Σλοβακία, κ.λπ.), η εταιρεία συνεχίζει την συνεργασία της με εταιρείες αυτοκινήτων, στο πλαίσιο διεθνών συνεργασιών (Hyundai, Kia, Honda, Sixt, Astara, Emil Frey France, MG και Volvo Cars). Επιπλέον, από κοινού με τον εταίρο της, Element, η Arval επεκτεινε την γεωγραφική της κάλυψη συμπεριλαμβάνοντας τρεις επιπλέον χώρες της Βαλτικής: τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Εσθονία.
  • Καλό για εσάς, Καλό για όλους: Για ακόμα καλύτερη υποστήριξη στην ενεργειακή μετάβαση των πελατών της, η Arval αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο της για το 2025: το leasing 700.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που αντιπροσωπεύουν το 35% του μισθωμένου στόλου της Arval. Η Arval Re-Lease, υπηρεσία leasing μεταχειρισμένων οχημάτων, δραστηριοποιείται πλέον σε επτά χώρες.

Το 2021, η Arval σχεδίασε και υλοποίησε τη νέα και φιλόδοξη παγκόσμια στρατηγική ΕΚΕ. Ως εκ τούτου, από τον Ιούνιο του 2021, φυτεύεται ένα δέντρο για κάθε ηλεκτροκίνητο όχημα που μισθώνει: το πρώτο διεθνές έργο βιοποικιλότητας της εταιρείας. Μέχρι το τέλος του 2021, φυτεύτηκαν 71.000 δέντρα.

“Αναπτύξαμε το νέο στρατηγικό μας σχέδιο πριν από την υγειονομική κρίση, με πρωτοποριακές και οξυδερκείς φιλοδοξίες ενεργειακής μετάβασης, κινητικότητας και συνεργασίας. Το 2021 υπήρξε έτος ενοποίησης. Παρείχαμε όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη στους πελάτες μας για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση και, προσφάτως, την έλλειψη οχημάτων και σημειώσαμε εξαιρετικά αποτελέσματα σε αυτές τις δραστηριότητες. Συνολικά, το 2021 ήταν εκπληκτική χρονιά», σχολίασε ο Alain van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval.

Προκλήσεις και στόχοι για το 2022

Το 2022 μετασχηματίζεται ο τομέας κινητικότητας σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο, η Arval θα βασιστεί στις στέρεες βάσεις της, με την υποστήριξη του BNP Paribas Group, σε συνδυασμό με την ευελιξία της. Η απόδοσή της το 2021, που σημείωσε αξιοσημείωτη ανάπτυξη παρά τις δυσκολίες, παρέχει απτές αποδείξεις της ανθεκτικότητας και των δυνατοτήτων της.

Το 2022, η Arval θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες της με:

  • στοχευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, “The Journey Goes On“, που θα βοηθήσουν τους πελάτες να προγραμματίσουν εγκαίρως και να βρουν τις καταλληλότερες βιώσιμες λύσεις ενόψει της τρέχουσας κατάστασης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας,
  • στρατηγικές συνεργασίες προς εξασφάλιση ολοκληρωμένων προσφορών: με την υπερσύγχρονη πλατφόρμα διαμοιρασμού αυτοκινήτων που λανσαρίστηκε στις αρχές του έτους με την start-up κινητικότητας Ridecell και μοναδική συνεργασία με την Jaguar Land Rover Automotive PLC για τη χρηματοδότηση λύσεων κινητικότητας, στις οποίες η Arval θα παρέχει τη διαχείριση leasing και στόλου που προβλέπει η συμμαχία της με το BNP Paribas Group,
  • συνδεδεμένες υπηρεσίες που βοηθούν τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των στόλων τους, να βελτιώσουν την ασφάλεια και να επιταχύνουν την ενεργειακή τους μετάβαση, αναπτύσσοντας καινοτόμες και διαφοροποιημένες προσφορές,
  • εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη της παγκόσμιας συμμαχίας Element-Arval και μια μοναδική πρόταση αξίας για τους διεθνείς πελάτες της εταιρείας.

“Το 2022 υπόσχεται να είναι πολύ δυναμικό για την εταιρεία και για τον τομέα της κινητικότητας γενικότερα. Η Arval θα διατηρήσει σταθερή πορεία και θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της: διαθέτουμε στιβαρό και αποτελεσματικό σχέδιο, σταθερό υπόβαθρο, πολύ ικανοποιημένους πελάτες και εμπιστοσύνη στο μέλλον μας», καταλήγει ο Alain van Groenendael.

*Ρυθμός ανάπτυξης τέλους περιόδου 2020-2021 σε βάση σύγκρισης.

Προηγούμενο άρθροΝέα BMW Σειρά 8 Coupé με αλλαγές και βελτιώσεις
Επόμενο άρθροAptiv – Audi: Επενδύουν στην TTTech Auto