Η TTTech Auto, βιενέζικη πρωτοπόρος τεχνολογίας λογισμικού ασφαλείας αυτοκινήτων, συγκέντρωσε 285 εκατ. USD (250 εκατ. ευρώ) από την Aptiv PLC και την Audi κατά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της.

Η Aptiv επενδύει 228 εκατ. USD (200 εκατ. ευρώ), ενώ η Audi αυξάνει το υπάρχον μερίδιό της κατά 57 εκατ. USD (50 εκατ. ευρώ). Με αυτόν τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης και με αποτίμηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου USD, η TTTech Auto επιβεβαιώνει την ισχυρή θέση της μεταξύ των αυξανόμενων μονόκερων τεχνολογίας αυτοκινήτου. Η συναλλαγή υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση και αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους δύο μήνες.

Με την Aptiv, προστίθεται άλλη μια εξαιρετικά επιτυχημένη και σημαντική τεχνολογική εταιρεία στους μετόχους της TTTech Auto, μαζί με την Audi, τη Samsung Electronics, την Infineon Technologies και το ιδρυτικό TTTech Group. Αυτό τονίζει την ισχυρή θέση της εταιρείας, με τις πλατφόρμες λογισμικού ασφαλείας της, στον αναδυόμενο χώρο λογισμικού αυτοκινήτων και την αξία που προσδίδει στην αγορά.

Η επένδυση θα επιτρέψει στην TTTech Auto να επιταχύνει την πρόοδο σε τρεις στρατηγικούς τομείς: ανάπτυξη χαρτοφυλακίου προϊόντων της για κατασκευαστές αυτοκινήτων και τεχνολογικούς συνεργάτες της, διεθνή επέκταση σε βασικές περιοχές και επέκταση των δυνατοτήτων της μέσω στρατηγικών συγχωνεύσεων και εξαγορών και επενδύσεων σε προϊόντα.

Ανάπτυξη χαρτοφυλακίου προϊόντων

Η TTTech Auto θα διοχετεύσει τη νέα χρηματοδότηση στο κορυφαίο προϊόν της, την πλατφόρμα λογισμικού ασφαλείας MotionWise, προς υποστήριξη των κατασκευαστών αυτοκινήτων στη συντόμευση των προγραμμάτων ανάπτυξης αυτοκινήτων ενσωματωμένου λογισμικού, διασφαλίζοντας παράλληλα όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Σήμερα, περίπου δύο εκατομμύρια οχήματα κυκλοφορούν με ασφάλεια βάσει του MotionWise. Η πλατφόρμα ασφαλείας θα παραδίδεται ανοιχτή, σπονδυλωτή, βάσει προτύπων. Τα εργαλεία αυτά θα επιτρέψουν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να επιταχύνουν δραστικά τη διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού, από το στάδιο της σύλληψης στη μαζική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων ενημερώσεων μετά την πώληση.

Επέκταση σε βασικές περιοχές

Τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει εκατοντάδες επιπλέον θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας παγκοσμίως. Τα σχέδια επέκτασης περιλαμβάνουν διεθνή ανάπτυξη με ιδιαίτερη έμφαση στην Ασία. Στην Κίνα, η TTTech Auto δραστηριοποιείται ήδη με την κοινοπραξία Technomous, από κοινού με την SAIC Motor Corporation, τη μεγαλύτερη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία στην ολοένα και πιο σημαντική αγορά αυτοκινήτου. Η TTTech Auto θα προσλάβει ειδήμονες μηχανικής λογισμικού και ασφαλείας, στρατηγικής διαχείρισης προϊόντων και ανάπτυξης επιχειρήσεων, στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

Ενίσχυση ηγετικών ικανοτήτων στην τεχνολογία ασφαλείας

Η TTTech Auto θα συνεχίσει τη στρατηγική συγχωνεύσεων και εξαγορών εξαγοράζοντας συμπληρωματικά προϊόντα, τεχνολογίες και υπηρεσίες προς κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών ασφαλείας των κατασκευαστών αυτοκινήτων, καθώς ο κλάδος αγγίζει νέα επίπεδα αυτοματισμού με την αυτόνομη οδήγηση και την αύξηση της πολυπλοκότητας λειτουργιών αυτοκινήτων ενσωματωμένου λογισμικού.

Ο Georg Kopetz, CEO της TTTech Auto, δήλωσε: “Τα επόμενα χρόνια θα είναι κρίσιμα για τον κλάδο ενόψει του μετασχηματισμού από την αυτοματοποίηση στην ημιαυτόνομη οδήγηση και των οχημάτων ενσωματωμένου λογισμικού. Με την MotionWise, υποστηρίζουμε αυτόν τον μετασχηματισμό, ως ανεξάρτητη εταιρεία, με την πιο προηγμένη πλατφόρμα λογισμικού ασφαλείας στην αγορά. Αυτή η χρηματοδότηση θα ενισχύσει τη θέση μας ως πρωτοπόρου λογισμικού ασφαλείας αυτοκινήτων και θα αυξήσει σημαντικά το παγκόσμιο αποτύπωμά μας.”

Ο Kevin Clark, Πρόεδρος και CEO της Aptiv, δήλωσε: «Από το 2017, η Aptiv και η TTTech Auto ανέπτυξαν επιτυχώς συστήματα λογισμικού ασφαλείας για διάφορες μάρκες του Volkswagen Group. Η τεχνογνωσία της TTTech Auto σε κρίσιμα συστήματα ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο συμπληρώνει την πλατφόρμα λογισμικού μας για επιτάχυνση της ανάπτυξης, της ενοποίησης, των δοκιμών και της πιστοποίησης. Η επένδυση αυτή προάγει περαιτέρω τη στρατηγική λογισμικού μας και αυξάνει τις δυνατότητες της Aptiv, επιτρέποντας στους πελάτες να διαδώσουν προηγμένα συστήματα ασφαλείας ταχύτερα και με χαμηλότερο κόστος».

Ο Markus Duesmann, CEO της Audi AG, δήλωσε: «Η Audi και η TTTech Auto έχουν μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία στον τομέα της ανάπτυξης τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Προσβλέπουμε στην επέκταση αυτής της επιτυχημένης συνεργασίας, τώρα που η TTTech Auto ενώνει τις δυνάμεις της με την Aptiv, προς βελτίωση των δυνατοτήτων της και επιτάχυνση της εμπορευματοποίησης της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης. Με την εταιρεία λογισμικού CARIAD, του Volkswagen Group, η Audi προάγει ταχέως αυτήν την τεχνολογία και η TTTech Auto αποτελεί σημαντικό συνεργάτη».

Οι Aptiv, Audi και TTTech Auto έχουν κοινό ιστορικό: Οι τρεις εταιρείες συνεργάστηκαν για το κεντρικό σύστημα ελέγχου υποστήριξης οδηγού της Audi, για την αυτόνομη οδήγηση. Η γόνιμη συνεργασία για την πλατφόρμα τιμήθηκε με το βραβείο Automotive News PACE 2019.

Η TTTech Auto

Η εταιρεία παρέχει λύσεις στις προκλήσεις οχημάτων μελλοντικών γενεών. Η εταιρεία ειδικεύεται σε πλατφόρμες λογισμικού και εξοπλισμού ασφαλείας για αυτοματοποιημένη οδήγηση και όχι μόνον, για προγράμματα σειριακής παραγωγής. Με κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις, διασφαλίζει την ασφάλεια και την ηλεκτρονική στιβαρότητα ενός πιο αυτοματοποιημένου κόσμου.

Η TTTech Auto ιδρύθηκε το 2018 από το TTTech Group και τις πρωτοπόρες Audi, Infineon και Samsung, με αρχική επένδυση 75 εκατ. ευρώ από τη Samsung για κατασκευή μιας παγκόσμιας, ασφαλούς πλατφόρμας λογισμικού οχημάτων αυτοματοποιημένης και αυτόνομης οδήγησης. Στα κεντρικά γραφεία της, στη Βιέννη και σε περισσότερες από 10 εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, 1.200 ειδικοί συνεργάζονται με κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε προγράμματα ADAS και αυτόνομης οδήγησης. Η εταιρεία έχει εξαγοράσει στο παρελθόν εταιρείες τεχνολογίας στην Ισπανία, την Τουρκία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

 

Προηγούμενο άρθροΑξιοσημείωτη η απόδοση της Arval το 2021
Επόμενο άρθροGlobal Fleet Conference 2022: 2-4 Μαΐου Λισαβόνα