BMW M850i xDrive Convertible

Η νέα BMW Σειρά 8 Coupé, BMW Σειρά 8 Cabrio και BMW Σειρά 8 Gran Coupé, με εντυπωσιακές σχεδιαστικές αλλαγές στο εξωτερικό και διακριτικές βελτιώσεις στο εσωτερικό, διατίθενται στάνταρ με M Sport πακέτο εξοπλισμού.

Περισσότερο από ποτέ, τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα της BMW Σειράς 8 ενσαρκώνουν ένα πάθος για εμπνευσμένες επιδόσεις και αποκλειστικό στυλ. Η μάσκα νεφρών BMW με την ονομασία “Iconic Glow” προσφέρεται στάνταρ με όλες τις εκδόσεις του μοντέλου και προσδίδει μία ιδιαίτερη εκφραστικότητα στο εξωτερικό. Μέσα στην καμπίνα, η επένδυση από δέρμα Merino της BMW Individual – τώρα στάνταρ χαρακτηριστικό – συνεισφέρει στη δημιουργία μιας πολυτελούς ατμόσφαιρας.

Πολυτελές σπορ αυτοκίνητο σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος

Η νέα έκδοση της BMW Σειράς 8 προσφέρει μία ιδιαίτερα συναισθηματική ώθηση στην τρέχουσα προϊοντική επέλαση της μάρκας στην πολυτελή κατηγορία υψηλών επιδόσεων. Διατίθενται τρία μοντέλα με διαφορετικό χαρακτήρα, το καθένα από τα οποία προσφέρει τη δική του ερμηνεία αυτού του συναρπαστικού συνδυασμού σπορ ταμπεραμέντου και πολυτέλειας. Η BMW Σειρά 8 Coupé ενσαρκώνει την κλασική φιλοσοφία δίθυρου αμαξώματος, επομένως συνεχίζει σταθερά την παράδοση της μάρκας στα θρυλικά σπορ αυτοκίνητα, συνδυάζοντας κομψές γραμμές με δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά. Η BMW Σειρά 8 Coupé εξελίχθηκε παράλληλα με την αγωνιστική BMW M8 GTE.

Η BMW Σειρά 8 Cabrio συνδυάζει σπορ επιδόσεις με το υψηλότερο επίπεδο αποκλειστικότητας και την ξεχωριστή γοητεία της open-top οδηγικής απόλαυσης. Το κλασικό υφασμάτινο soft top ανοίγει και κλείνει τελείως αυτόματα σε 15 δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός μπουτόν.

Η σειρά ολοκληρώνεται με μία αυτοκινητιστική φιλοσοφία που συνδυάζει τις κλασικές δυναμικές επιδόσεις μιας BMW με αισθητά μεγαλύτερη ευρυχωρία και άνεση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Όπως και ένα τετράθυρο μοντέλο με εξαιρετικά άνετα πίσω καθίσματα για σπορ αυτοκίνητο, η BMW Σειρά 8 Gran Coupé κατέχει μία κορυφαία θέση στην πολυτελή κατηγορία. Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά επιδόσεων προέρχονται από το γεγονός ότι είναι το μοναδικό μοντέλο στην αρένα του ανταγωνισμού που προέρχεται απευθείας από ένα δίθυρο σπορ αυτοκίνητο – την BMW Σειρά 8 Coupé.

BMW M850i xDrive Coupé

Επιλογή από τρεις κινητήρες, πίσω κίνηση και τετρακίνηση

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για να απολαύσει κάποιος την εξατομικευμένη εμπειρία των αποκλειστικών, δυναμικών επιδόσεων που προσφέρει μία BMW Σειρά 8 – όχι μόνο σε επίπεδο φιλοσοφίας αμαξώματος αλλά και τεχνολογίας κίνησης. Τρεις κινητήρες διατίθενται για κάθε ένα από τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα. Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η BMW M850i xDrive Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 10,8 – 10,5 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 245 – 239 g/km κατά το πρότυπο WLTP) η BMW M850i xDrive Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 11,0 – 10,7 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 249 – 243 g/km κατά το πρότυπο WTLP) και η BMW M850i xDrive Gran Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 11,0 – 10,7 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 251 – 243 g/km κατά το πρότυπο WLTP). Τα μοντέλα αυτά διοχετεύουν στο δρόμο την ισχύ του V8 κινητήρα 4,4L (390 kW/530 hp) με τη βοήθεια ενός ευφυούς συστήματος τετρακίνησης.

Ο 6-κύλινδρος εν σειρά βενζινοκινητήρας 3,0 L στα μοντέλα BMW 840i xDrive Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,9 – 8,6 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 204 – 195 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και BMW 840i xDrive Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 9,2 – 8,8 l/100 km; συνδυασμένες εκπομπές CO2: 209 – 200 g/km κατά το πρότυπο WLTP,) και BMW 840i xDrive Gran Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 9,3 – 8,7 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 211 – 199 g/km κατά το πρότυπο WLTP) συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης. Εναλλακτικά, ο κινητήρας 245 kW/333 hp μπορεί επίσης να συνδυαστεί στα μοντέλα BMW 840i Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,6 – 8,2 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 196 – 186 g/km κατά το πρότυπο WLTP), BMW 840i Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,8 – 8,4 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 201 – 191 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και BMW 840i Gran Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 8,9 – 8,4 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 203 – 191 g/km κατά το πρότυπο WLTP) με κλασική πίσω κίνηση.

Ελκτική ισχύς, απόδοση και ανώτερη οδηγική απόλαυση χαρακτηρίζουν την τεχνολογία κίνησης των μοντέλων BMW 840d xDrive Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 6,8 – 6,5 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 179 – 170 g/km κατά το πρότυπο WLTP), BMW 840d xDrive Cabrio (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,0 – 6,7 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 183 – 175 g/km κατά το πρότυπο WLTP) και BMW 840d xDrive Gran Coupé (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 7,1 – 6,7 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 186 – 174 g/km κατά το πρότυπο WLTP). Ο 6-κύλινδρος εν σειρά 3,0L κινητήρας diesel αποδίδει μέγιστη ισχύ 250 kW/340 hp. Η αμεσότητα απόκρισης, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές ρύπων του turbo diesel κινητήρα έχουν βελτιωθεί επιπρόσθετα με τη χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48-volt.

BMW M850i xDrive Gran Coupé

Η 8 X JEFF KOONS: Ακρίβεια, σοφιστικέ στυλ και ποιότητα κατασκευής σε μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Το στυλ και οι δυναμικές επιδόσεις της νέας BMW Σειράς 8 ασκούν ιδιαίτερη γοητεία – όχι μόνο στο δρόμο. Για τον αμερικανό καλλιτέχνη Jeff Koons, λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης στη δημιουργία της BMW M850i xDrive Gran Coupé, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 17 Φεβρουαρίου 2022. Η έκδοση 8 X JEFF KOONS ενσαρκώνει την ακρίβεια, το σοφιστικέ στυλ και την ποιότητα κατασκευής. Ένα φινίρισμα πολλαπλών στρωμάτων σε έντεκα χρωματισμούς δημιουργεί μία άκρως εκφραστική εμφάνιση. Από την άλλη, στο εντυπωσιακό εσωτερικό κύρια χαρακτηριστικά είναι οι υψηλής ποιότητας δερμάτινες επενδύσεις και άλλα εξαιρετικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων πινελιών στους κόκκινους και μπλε τόνους της BMW M GmbH, και μία ανάγλυφη υπογραφή του καλλιτέχνη.

Ο Jeff Koons και το BMW Group συνδέονται με μία συνεργασία που χρονολογείται πάνω από μία δεκαετία. Το 2010, σχεδίασε την BMW M3 GT2 Art Car που συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Το νέο project σηματοδοτεί την 50η επέτειο της παγκόσμιας πολιτιστικής δέσμευσης του BMW Group. Η ‘limited edition’ κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Ντίνγκολφινγκ. Αυτό καθιστά την 8 X JEFF KOONS έναν εξαιρετικά αποκλειστικό συνδυασμό τέχνης και οδηγικής απόλαυσης σε ένα πολυτελές σπορ αυτοκίνητο της BMW.

Εξωτερική σχεδίαση. Φρέσκιες πινελιές για συναρπαστικές, δυναμικές επιδόσεις

Εντυπωσιακές επιφάνειες και ακριβείς γραμμές αποτυπώνουν την τρέχουσα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας και χαρίζουν σπορ κομψότητα στο αμάξωμα των τριών μοντέλων της BMW Σειράς 8. Η εμφάνισή τους εκφράζει δυναμικές επιδόσεις, αποκλειστικότητα και προηγμένη αισθητική. Ανεξάρτητα από το σχήμα του αμαξώματος, η BMW Σειρά 8 ξεχωρίζει για το μοναδικό στυλ που δημιουργεί  μία αξέχαστη εντύπωση. Λίγες μόλις εβδομάδες μετά το λανσάρισμα στην αγορά της τρίτης έκδοσης αμαξώματος, όλη η BMW Σειρά 8 απέσπασε το βραβείο “Χρυσό Τιμόνι” ως το “Πιο Όμορφο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” σύμφωνα με έρευνα των αναγνωστών του περιοδικού Auto Bild και της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Η BMW Σειρά 8 Coupé έχει χαμηλωμένο αμάξωμα με επιμήκη σιλουέτα και μία γραμμή οροφής που ρέει κομψά προς το δυναμικό πίσω τμήμα. Οι διευρυμένοι ώμοι και τα φαρδιά μετατρόχια προδίδουν τις δυνατότητες δυναμικής οδήγησης του δίθυρου μοντέλου. Η οροφή του – που προαιρετικά κατασκευάζεται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) – φέρει μία κεντρική εσοχή που θυμίζει την διπλή καμπύλη διαμόρφωση, γνωστή ως “double bubble” που συναντάται σε κλασικά αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Η BMW Σειρά 8 Cabrio διαθέτει επίσης δυναμικές γραμμές που εναρμονίζονται άριστα με την κλασική οροφή soft top. Με την οροφή κρυμμένη κάτω από το απολύτως επίπεδο κάλυμμα αναδεικνύεται πλήρως η αρμονική σχεδίαση εξωτερικού και εσωτερικού. Οι επιβάτες του οχήματος περιβάλλονται από στιβαρές επιφάνειες που εκτείνονται από το ταμπλό μέχρι τα μαρσπιέ των θυρών και από το πίσω τμήμα μέχρι τον αποθηκευτικό χώρο του soft-top.

Εκτός από τις χαρακτηριστικές αναλογίες, η εξωτερική σχεδίαση της BMW Σειρά 8 Gran Coupé περιλαμβάνει επίσης ξεχωριστά πλαϊνά και πίσω τμήματα. Επιπλέον, το τετράθυρο μοντέλο έχει μεταξόνιο κατά 201 mm μεγαλύτερο από αυτό της BMW Σειράς 8 Coupé στα 3.023 mm.

Νέα σχεδίαση εμπρός τμήματος, σπορ πακέτο M στάνταρ

Η εκτενώς τροποποιημένη σχεδίαση της νέας BMW Σειράς 8 Coupé, BMW Σειράς 8 Cabrio και BMW Σειράς 8 Gran Coupé προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον χαρακτήρα υψηλών επιδόσεων και την εξεζητημένη παρουσία αυτών των πολυτελών σπορ αυτοκινήτων. Όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνουν τώρα το σπορ πακέτο M στον στάνταρ εξοπλισμό τους. Ως αποτέλεσμα, έχουν αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα εξωτερικά χαρακτηριστικά με φινίρισμα στο χρώμα του αμαξώματος στην περιοχή της εμπρός και πίσω ποδιάς καθώς και στις πλαϊνές ποδιές. Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα μπροστά είναι δομημένες με οριζόντια διάταξη. Το ένθετο του διαχύτη στην πίσω ποδιά κοσμείται με μεταλλικό Dark Shadow φινίρισμα. Η απόλυτη σπορ εμφάνιση ολοκληρώνεται με ζάντες ελαφρού κράματος Μ διαμέτρου 19” σε σχέδιο διπλών ακτίνων που συνδυάζονται με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων μπροστά/πίσω. Επιπλέον, ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα φρένων M Sport με μπλε δαγκάνες.

Τα τρία πανίσχυρα V8 μοντέλα BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabrio και BMW M850i xDrive Gran Coupé συνεχίζουν να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής με ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M. Επιπλέον, διαθέτουν τώρα αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους εξωτερικούς καθρέπτες Μ για πρώτη φορά – σε μία σχεδίαση που αρχικά αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τα υψηλών επιδόσεων σπορ οχήματα της BMW Σειράς M8. Επίσης, η ροή αέρα καθοδηγείται με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια από ένα εμπρός σπόιλερ, ενώ στη νέα BMW M850i xDrive Coupé και από μία πίσω αεροτομή M. Πέραν αυτών, ο στάνταρ εξοπλισμός των τριών κορυφαίων μοντέλων της γκάμας περιλαμβάνει μία ιδιαίτερα ισχυρή έκδοση του συστήματος φρένων M Sport, το διαφορικό M Sport και ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου Μ με διάμετρο 20”, σχέδιο Y-spoke και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω. Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνονται επίσης στο προαιρετικό M Sports Package Pro για τα 6-κύλινδρα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 8.

Επιπλέον, όπως το νέο M Performance Package για τα 8-κύλινδρα μοντέλα, περιλαμβάνει το M High Gloss Shadow Line με περισσότερα χαρακτηριστικά, δαγκάνες φρένων σε μαύρο χρώμα, φώτα M Shadow Line με μαύρα ένθετα – διατίθενται για πρώτη φορά – και μαύρη πίσω αεροτομή M για την BMW Σειρά 8 Coupé.

Σηματοδοτώντας την 50ή επέτειο της BMW M GmbH, όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 8 προσφέρονται επίσης με μία επιλογή που υποδηλώνει την ξεχωριστή σχέση τους με το πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Προαιρετικά, όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 8 έχουν το κλασικό λογότυπο “BMW Motorsport” στο καπό, την πίσω πόρτα και στις πλήμνες των τροχών αντί για τα συνήθη εμβλήματα BMW. Με τα μετατοπισμένα ημικύκλια σε μπλε, βιολετί και κόκκινο, το επετειακό λογότυπο θυμίζει το πρώτο σήμα της  BMW M GmbH που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αγωνιστικά αυτοκίνητα το 1973.

Μάσκα ‘νεφρών’ BMW με φωτιζόμενο πλαίσιο, νέα εξωτερικά χρώματα

Προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με μεταβλητή κατανομή δέσμης, προσαρμοζόμενα φώτα στροφής και μεγάλη σκάλα με αντιθαμβωτική λειτουργία BMW Selective Beam περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό αυτών των πολυτελών σπορ μοντέλων. Προαιρετικά, τα φώτα laser BMW προσφέρουν εκτεταμένη εμβέλεια μεγάλης σκάλας. Επιπλέον, η μάσκα ‘νεφρών’ BMW ανάμεσα στους προβολείς προσδίδει μία εντυπωσιακή πινελιά στο εμπρός τμήμα όλων των μοντέλων της νέας BMW Σειράς 8. Αυτή περιλαμβάνει στάνταρ το BMW “Iconic Glow”: ο διάχυτος φωτισμός για τα δύο στοιχεία της μάσκας δημιουργεί μία εξεζητημένη εντύπωση παρατηρώντας τη νέα BMW Σειρά 8 από μπροστά. Ο φωτισμός ενεργοποιείται με το άνοιγμα μιας πόρτας του αυτοκινήτου και στη συνέχεια, ανάβει ή σβήνει από τον οδηγό.

Η χαρακτηριστική για τη μάρκα εισαγωγή αέρα ψύξης περιλαμβάνει νέας σχεδίασης μπάρες με χαρακτηριστικό προφίλ U. Ένα λογότυπο M στη μάσκα ‘νεφρών’ BMW των BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabrio και BMW M850i xDrive Gran Coupé προδίδει τη σχέση τους με την οικογένεια μοντέλων BMW M και τις επιδόσεις του V8 κινητήρα.

Τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα διατίθενται με μία παλέτα από τέσσερα νέα εξωτερικά χρώματα: τα μεταλλικά Skyscraper Grey, San Remo Green, M Portimao Blue και BMW Individual Frozen Tanzanite Blue είναι πρόσθετες προτάσεις που τονίζουν μοναδικά το μοντέρνο εξωτερικό στυλ.

Επιπλέον, περισσότερες εκδόσεις των προαιρετικών ζαντών αλουμινίου M  με διάμετρο 20” διατίθενται για τα μοντέλα της BMW Σειράς 8. Νέες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου M Performance με διάμετρο 20” διατίθενται ως μέρος της γκάμας Γνήσιων Αξεσουάρ BMW για τα 8-κύλινδρα μοντέλα της σειράς.

Εσωτερικό και εξοπλισμός. Νέο περιβάλλον για τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα

Κατά τη σχεδίαση του εσωτερικού των μοντέλων της νέας BMW Σειράς 8, επιτεύχθηκε μία μοναδική ισορροπία μεταξύ οδηγοκεντρικών δυναμικών επιδόσεων και αποκλειστικής κομψότητας. Η ταυτότητα του εσωτερικού ορίζεται από τρία στοιχεία: οδηγική απόλαυση, σύγχρονη αισθητική και εξατομικευμένη πολυτέλεια. Ένα χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο είναι οι γραμμές που έχουν προσανατολισμό προς τα εμπρός, κάτι το οποίο τονίζεται από το σύστημα κρυφού φωτισμού Ambient Light, που φωτίζει το περίγραμμα του ταμπλό και των μαρσπιέ.

Ένα δερμάτινο τιμόνι M με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών και χειριστήρια shift paddles για χειροκίνητες αλλαγές σχέσεων με το 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport να προσφέρεται τώρα στάνταρ με όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 8. Στις BMW M850i xDrive Coupé, BMW M850i xDrive Cabrio και BMW M850i xDrive Gran Coupé, το δερμάτινο τιμόνι M διαθέτει μία ειδικά σχεδιασμένη κεντρική ακτίνα με διακοσμητική ραφή στα χρώματα της BMW M GmbH. Η φαρδιά κονσόλα που ανεβαίνει προς το ταμπλό και διαχωρίζει ξεκάθαρα τους χώρους οδηγού και συνοδηγού συμβάλλει επίσης στη δημιουργία μιας εντυπωσιακά σπορ ατμόσφαιρας.

Στην BMW Σειρά 8 Coupé – όπως και στην BMW Σειρά 8 Cabrio – υπάρχουν δύο πίσω ιδιαίτερα ξεχωριστά καθίσματα. Η δεύτερη σειρά της BMW Σειράς 8 Gran Coupé προσφέρει πλούσιο χώρο για τα πόδια και επιπλέον ανάμεσα στα δύο καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα εξασφαλίζει και ένα τρίτο κάθισμα στη μέση που μπορεί να χρησιμοποιείται σε σύντομές διαδρομές που περιλαμβάνει και ένα πλήρες σύστημα ζώνης ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι το τετράθυρο πολυτελές αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο ως 4+1 θέσιο. Ο στάνταρ εξοπλισμός του περιλαμβάνει επίσης αυτόματο σύστημα κλιματισμού 4 ζωνών με ανεξάρτητο έλεγχο θερμοκρασίας και ροής αέρα για τους πίσω επιβάτες.

Καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών και επένδυση από δέρμα Merino της BMW Individual με περισσότερα χαρακτηριστικά, στάνταρ σε όλα τα μοντέλα

Το σπορ πακέτο M – που προσφέρεται στάνταρ με όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 8 – χαρίζει επίσης στο εσωτερικό μία αύρα επικεντρωμένη στην οδηγική απόλαυση. Άλλοι καθοριστικοί παράγοντες, πέρα από το δερμάτινο τιμόνι M είναι η ανθρακί επένδυση οροφής M, τα πεντάλ M από ανοξείδωτο ατσάλι και το υποπόδιο του οδηγού Μ και τα αποκλειστικά πατάκια. Οι φωτιζόμενες πλάκες των μαρσπιέ και η οθόνη του πίνακα οργάνων περιλαμβάνουν την επιγραφή αυτοκινήτου της BMW, “M850i”, και το λογότυπο M αντίστοιχα. Σε συνδυασμό με το M Sports Package Pro για τα 6-κύλινδρα μοντέλα και το M Performance Package για τα 8-κύλινδρα μοντέλα, η σχεδίαση εσωτερικού ολοκληρώνεται με μαύρες ζώνες ασφαλείας που κοσμούνται με ρίγες στα χρώματα της BMW M GmbH.

Επιπλέον, ο βασικός εξοπλισμός των 6-κύλινδρων εκδόσεων έχει επεκταθεί και περιλαμβάνει τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών που μέχρι πρότινος προσφέρονταν στάνταρ μόνο με τα μοντέλα BMW M 850i xDrive Coupé, BMW M 850i xDrive Cabrio και BMW M 850i xDrive Gran Coupé. Τα συγκεκριμένα καθίσματα προσφέρουν όχι μόνον εξαιρετική πλευρική στήριξη σε σπορ συνθήκες οδήγησης αλλά και ένα υψηλό επίπεδο άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Η γκάμα λειτουργιών περιλαμβάνει οσφυϊκή υποστήριξη. Τα προσκέφαλα ενσωματώνονται οπτικά στις πλάτες των καθισμάτων και μπορούν να προσαρμόζονται ως προς το ύψος και το βάθος, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Η θέση των καθισμάτων, το πλάτος των πλατών και η στήριξη μηρού ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η λειτουργία μνήμης για τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού είναι επίσης στάνταρ χαρακτηριστικό.

Τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών συνδυάζονται με την επένδυση από δέρμα Merino της εμπλουτισμένης BMW Individual. Αυτή διατίθεται σε ποικίλους χρωματισμούς, μεταξύ των οποίων και οι ιδιαίτερα κομψές δίχρωμες εκδόσεις (Bicolor). Οι επιφάνειες του ταμπλό και των μαρσπιέ φέρουν επίσης δερμάτινη επένδυση στάνταρ.

Τα χρωμιωμένα πλαίσια των πλευρικών αεραγωγών και οι διακοσμητικές λωρίδες στο ύψος των χειρολαβών δένουν αισθητικά, ενώ επιτρέπουν στις χειρολαβές να έχουν σχήμα κλειστού βρόγχου. Αντίστοιχα, τα χειριστήρια για τα ηλεκτρικά παράθυρα, κλειδαριές και μνήμες καθισμάτων ενσωματώνονται στα μαρσπιέ με τις μεταλλικές επενδύσεις που είναι πλέον στάνταρ σε όλα τα μοντέλα της Σειράς BMW 8.

BMW Live Cockpit Professional τώρα με οθόνη Control Display διευρυμένη στις 12,3 ίντσες

Ο στάνταρ εξοπλισμός της νέας BMW Σειράς 8 Coupé, BMW Σειράς 8 Cabrio και BMW Σειράς 8 Gran Coupé περιλαμβάνει το BMW Live Cockpit Professional. Το δίκτυο ψηφιακών οθονών περιλαμβάνει την οθόνη 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι και την οθόνη Control Display της οποίας η διαγώνιος έχει αυξηθεί από 10,25 σε 12,3 ίντσες. Η λειτουργία αφής του διευρυμένου μόνιτορ επιτρέπει γρήγορο, άνετο και διαισθητικό έλεγχο πολυάριθμων λειτουργιών του οχήματος.

Το BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνει το online σύστημα πλοήγησης BMW Maps και το BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Head-Up Display, ασύρματη ενσωμάτωση smartphone μέσω ασύρματου LAN και ένα σύστημα πολυμέσων. Επιπλέον, ο στάνταρ εξοπλισμός που περιλαμβάνει σύστημα ηχείων hi-fi, σύστημα ασύρματης φόρτισης τηλεφώνου, BMW Display Key και άνετη πρόσβαση υπογραμμίζει τον πολυτελή και προοδευτικό χαρακτήρα των νέων μοντέλων της BMW M8.

Εκτενής είναι επίσης η γκάμα των στάνταρ και προαιρετικών συστημάτων για αυτοματοποιημένη οδήγηση και στάθμευση. Η νέα BMW Σειρά 8 διαθέτει Driving Assistant στον βασικό εξοπλισμό της με λειτουργίες front collision alert, lane change warning και lane departure warning, traffic sign recognition και Speed Limit Info με No Passing Indicator. Το Parking Assistant, στάνταρ εξοπλισμός, περιλαμβάνει νέα κάμερα οπισθοπορείας. Active PDC και reverse assistant. Ένα ακόμα προαιρετικό χαρακτηριστικό είναι το Driving Assistant Professional, που περιλαμβάνει Active Cruise Control με Stop & Go, traffic light recognition, automatic Speed Limit Assist, και steering & lane guidance assistance.

Προηγούμενο άρθροToyota Motor Europe: Νέος ύφος εκθεσιακών κέντρων
Επόμενο άρθροΑξιοσημείωτη η απόδοση της Arval το 2021