Δύο από τα μεγαλύτερα δίκτυα επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Vattenfall και η NewMotion, θα δώσουν στους πελάτες τους από κοινού πρόσβαση στους φορτιστές τους μέσω μιας νέας συμφωνίας περιαγωγής.

Η Vattenfall, η οποία κατασκευάζει το δίκτυο inCharge σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη και η NewMotion, ιδιοκτησία της Shell, δήλωσαν πως η κοινή τους προσπάθεια θα δημιουργήσει ένα συνολικό δίκτυο 400 φορτιστών για τους οδηγούς EV στη Βρετανία, προσβάσιμο μέσω μιας ενιαίας εφαρμογής ή χρεωστικής κάρτας.

Η συμφωνία δίνει λύση σε ένα από τα κύρια παράπονα των οδηγών EV: ότι χρειάζονται ένα πορτοφόλι γεμάτο χρεωστικές κάρτες και ένα τηλέφωνο γεμάτο εφαρμογές για να έχουν πρόσβαση στα διάφορα ανταγωνιστικά δίκτυα σημείων φόρτισης. Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιλύει νομοθετικά υποχρεώνοντας όλα τα νέα δημόσια σημεία φόρτισης να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες.

Ο Tomas Björnsson, Αντιπρόεδρος Ηλεκτρικής Κινητικότητας της Vattenfall, δήλωσε: “Η εποχή των ηλεκτρικών μεταφορών βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Ένα από τα πράγματα που θα απογειώσουν την ηλεκτρική κινητικότητα είναι η ικανότητα των διαφόρων δικτύων φόρτισης και των αυτοκινήτων να συνεργάζονται άψογα, για να διευκολύνουν αποτελεσματικά τη φόρτιση για τους πελάτες. Η συμφωνία με την NewMotion είναι από τις πρώτες του είδους της στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα σημαντικό βήμα για μια άνετη εμπειρία φόρτισης για τους οδηγούς”.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Kosmocar προβάλλει την ηλεκτροκίνηση στην 84η ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΗ νέα καμπάνια της Alfa Romeo