Ο Michael Lohscheller, CEO της Opel, παρέλαβε το βραβείο International Van of The Year για το νέο Opel Vivaro-e. Ο Johannes Reichel παρέδωσε το βραβείο στον κ. Lohscheller εκ μέρους της διεθνούς επιτροπής IVOTY στα κεντρικά γραφεία της Opel στο Rüsselsheim.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Andreas Marx, επικεφαλής της Opel στη Γερμανία, παρέλαβε το γερμανικό βραβείο.

«Το νέο Opel Vivaro-e δείχνει τι μπορεί να κάνει ένα αμιγώς ηλεκτρικό, ελαφρύ επαγγελματικό όχημα» δήλωσε ο κ. Lohscheller κατά την παραλαβή του βραβείου, που έλαβε χώρα με αυστηρή τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων. «Το Vivaro-e προσφέρει την ίδια χωρητικότητα για τη μεταφορά φορτίων με οποιαδήποτε άλλη έκδοση του μοντέλου, αλλά με μηδενικούς ρύπους. Το έγκριτο βραβείο ‘International Van of The Year’ το επιβεβαιώνει. Είμαστε χαρούμενοι με το βραβείο και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα αξιότιμα μέλη της επιτροπής για την ψήφο τους».

Η Opel προσφέρει το Vivaro-e σε τρία μήκη – 4,6 m (S), 4,95 m (M) και 5,30 m (L) – και διάφορες εκδόσεις αμαξώματος, μεταξύ των οποίων panel van, crew cab και platform cab. Ανάλογα με την έκδοση, το Vivaro-e διαθέτει  χώρο φόρτωσης μέχρι 6,6 m3 και ωφέλιμο φορτίο 1.200 kg.

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από δύο μεγέθη μπαταρίας ιόντων λιθίου, ανάλογα με τις ανάγκες τους: με ισχύ 75 kWh για αυτονομία έως 330 km, ή για πιο ήπια χρήση σε καθημερινή βάση, με 50 kWh και αυτονομία έως 230 km, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP1 και στις δύο περιπτώσεις. Ανεξαρτήτως μεγέθους μπαταρίας, το Vivaro-e επιτρέπει στους επαγγελματίες να επωφελούνται από μεταφορές door-to-door χωρίς συμβιβασμούς, και πέρα από το λεγόμενο ‘τελευταίο μίλι’ (“last mile”).

Διατίθεται μία ευρεία γκάμα συστημάτων υποβοήθησης και προηγμένων τεχνολογιών όπως Head-Up Display, Lane Keep Assist, Drowsiness Alert, Forward Collision Alert, Emergency Braking Assist και μία πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών.

Το νέο Vivaro-e συνεχίζει την επιτυχία της Opel στο θεσμό βραβείων IVOTY. Το Opel Combo Cargo διεκδίκησε τον τίτλο το 2019. Το συμπαγές van, μαζί με την επόμενη γενιά του Movano, σύντομα θα ολοκληρώσει τη γκάμα εξηλεκτρισμένων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Opel.


[1] Αυτονομία μετρημένη σύμφωνα με το πρωτόκολλο δοκιμών WLTP (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Η πραγματική αυτονομία ενδέχεται να διαφέρει σε καθημερινές συνθήκες και εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η εξωτερική θερμοκρασία, το προσωπικό στυλ οδήγησης, τα χαρακτηριστικά της διαδρομής, η χρήση θέρμανσης και κλιματισμού (A/C) και η λειτουργία preconditioning (ρύθμιση θερμοκρασίας εσωτερικού πριν την εκκίνηση).

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης κινητικότητας
Επόμενο άρθροVolvo Cars: Θα εφαρμόσει μοντέλο κυκλικής οικονομίας