Ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης κινητικότητας

Το Bilbao, η Grenoble, η Lilienthal και η Mönchengladbach απέσπασαν τα Ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης κινητικότητας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (EEK) 2020.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τους νικητές τεσσάρων βραβείων βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Η Mönchengladbach (Γερμανία) αναδείχθηκε νικητής του βραβείου EUROPEANMOBILITYWEEK 2020 μεγάλων δήμων, ενώ η Lilienthal (Γερμανία) απέσπασε τη διάκριση μικρότερων δήμων. Το 9ο βραβείο SUMP απέσπασε η Αρχή Κινητικότητας Ευρύτερης Περιοχής Grenoble (SMMAG) για το SUMP Grenoble-Alpes (Γαλλία) και το βραβείο αστικής οδικής ασφάλειας της ΕΕ απονεμήθηκε στο Bilbao (Ισπανία). Να σημειωθεί ότι στους τρεις φιναλίστ για το βραβείο αυτό ήταν και το Ηράκλειο Κρήτης.

Η εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που πραγματοποιήθηκε από τις 16-22 Σεπτεμβρίου είναι ετήσια, παρέχοντας στις πόλεις την ευκαιρία να δοκιμάσουν βιώσιμες εναλλακτικές μεταφορές. Πέρυσι, πάνω από 2.900 πόλεις συμμετείχαν σε αυτή, καθιστώντας το 2020 το δεύτερο πιο επιτυχημένο έτος μέχρι σήμερα.

Όλα τα βραβεία αναγνωρίζουν αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες που πραγματοποιήθηκαν το 2020. Το θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και των βραβείων SUMP ήταν «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους». Οι πόλεις που κέρδισαν επιλέχθηκαν από ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων κινητικότητας και μεταφορών.

Το θέμα της εκστρατείας του 2021 είναι «Ασφαλείς και υγιείς με βιώσιμη κινητικότητα».

Το Βραβείο Οδικής Ασφάλειας της ΕΕ απονεμήθηκε την παραμονή της Διάσκεψης Αποτελεσμάτων Οδικής Ασφάλειας της ΕΕ, η οποία συγκεντρώνει τους αρμόδιους χάραξης πολιτικής, την κοινωνία πολιτών και τους επαγγελματίες οδικής ασφάλειας για αξιολόγηση της πορείας οδικής ασφάλειας στην ΕΕ και επιλογή των κατευθυντήριων γραμμών προς επίτευξη του «Οράματος μηδέν» για τα τροχαία ατυχήματα.

Προηγούμενο άρθροΗ Alfa Romeo εγκαινιάζει το νέο της αρχηγείο
Επόμενο άρθροΤο “International Van of the Year” Opel Vivaro-e