Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε η πρώτη επίσημη δημοσιογραφική παρουσίαση της νεοεισερχόμενης στην ελληνική αγορά Leapmotor, σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Μια παρουσίαση που σηματοδοτεί το λανσάρισμα δύο εξαιρετικά ενδιαφερόντων πλήρως ηλεκτρικών προτάσεων, από μια κινεζική εταιρία η οποία περίπου κατά το ήμισυ ανήκει στον μεγάλο όμιλο Stellantis και αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την Italian Motion, μια επίσης φρέσκια παρουσία στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου, της οποίας το 51% ανήκει στην Autohellas (εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών), του Ομίλου Βασιλάκη.

Από τη μια λοιπόν έχουμε ένα «μίνι», το Leapmotor Τ03, ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης που ως πλήρως ηλεκτρικό – και μάλιστα με την αξιοσημείωτη αυτονομία των 395 χιλιομέτρων (στον αστικό κύκλο) και την ισχύ των 95 ίππων – είναι και αυτόματο, ενώ προσφέρει όχι μόνο κορυφαίους για την κατηγορία χώρους, αλλά και ασυνήθιστα πλούσιο εξοπλισμό με στοιχεία (όπως το active cruise control και η προειδοποίηση ανοίγματος πόρτας για επερχόμενο όχημα) που φυσιολογικά συναντάμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Και έχει αυτή η ευέλικτη, μήκους 3,62 m, πρόταση μια τιμή που είναι χαμηλότερη από όλα τα αντίστοιχων δυνατοτήτων μοντέλα, είτε ηλεκτρικά είναι αυτά είτε συμβατικά: μόνο €15.844 με την κρατική επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 (€20.900 χωρίς την επιδότηση).

Leapmotor C10

Από την άλλη μεριά η Leapmotor τολμά να μπαίνει ταυτοχρόνως σε μια σαφώς ανώτερη κατηγορία, αυτή των D-SUV, με το μήκους 4,74 m μοντέλο C10 που έρχεται να προτάξει, πέραν των μεγάλων χώρων του, την μπαταρία τεχνολογίας Cell to Chassis, η οποία με χωρητικότητα 69,9 kWh επιτρέπει αυτονομία έως 424 χλμ. (μεικτός κύκλος WLTP). Το Leapmotor C10 διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις – Style και Design-, υπερ-πλήρες εξοπλισμού και στις δύο περιπτώσεις, με τιμή €30.900 και €32.400 (με υπολογισμένη την επιδότηση) – κατεβαίνοντας στα επίπεδα του ανώτερου τμήματος των B-SUV (τιμή χωρίς επιδότηση: 39.900 και 41.400, αντίστοιχα).

Leapmotor B10

Σημειώστε ότι η Leapmotor έχει έτοιμο ένα ακόμα πλήρως ηλεκτρικό SUV, το B10 που έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην πρόσφατη έκθεση του Παρισιού.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Managing Director της Italian Motion, Γιώργου Μπακόπουλου, του Δ/ντη Marketing Κωνσταντίνου Καραθανάση, του Ανδρέα Βουρνά, Product Manager Leapmotor και του Αργύρη Τούντα, PR Manager της εταιρίας. To παρών έδωσε και ο Ανδρέας Χριστοφορίδης, Γενικός Δ/ντης των εισαγωγικών εταιριών αυτοκινήτου της Autohellas. Σημειώστε ότι το επίσημο site της Leapmotor στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη στον αέρα: Οι πρώτες παραδόσεις των T03 στους πελάτες θα ξεκινήσουν από 1ης Δεκεμβρίου.

 

Προηγούμενο άρθροΝέο Bigster: Η Dacia ανεβάζει τον πήχυ
Επόμενο άρθροΝέος PR Head στην Kosmocar