Με στόχο την επέκταση της ηλεκτροκίνησης και τη βελτίωση των σχετικών υπηρεσιών η bp προχωρά σε συμφωνία με το BMW Group και την Daimler Mobility AG, καθιστώντας τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων πιο βολική, απλούστερη και απρόσκοπτη για τους οδηγούς.

Η συμφωνία προβλέπει πως η bp θα είναι εταίρος με ποσοστό 33,3% μαζί με το BMW Group και την Daimler Mobility AG στην Digital Charging Solutions GmbH (DCS), έναν από τους κορυφαίους προγραμματιστές λύσεων ψηφιακής φόρτισης στην Ευρώπη για κατασκευαστές αυτοκινήτων και φορείς εκμετάλλευσης στόλου οχημάτων. Η απόκτηση της συμμετοχής της bp στην DCS υπόκειται σε κανονιστική έγκριση. Οι όροι της συναλλαγής δεν αποκαλύπτονται.

Οι υπηρεσίες της DCS είναι σημαντικές για τις στρατηγικές ηλεκτροκίνησης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η εταιρεία συνεργάζεται με κατασκευαστές αυτοκινήτων για να ενσωματώσει τις λύσεις φόρτισης σε λειτουργικά συστήματα οχημάτων, προσφέροντας Plug & Charge για οχήματα και φορτιστές για απρόσκοπτη επικοινωνία χωρίς την ανάγκη πρόσθετου ελέγχου της ταυτότητας των πελατών. Για παράδειγμα, η DCS διαθέτει ήδη τις υπηρεσίες “Mercedes me Charge”, “BMW Charging” και “MINI Charging”.

Η DCS προσφέρει πρόσβαση σε 228.000 σημεία φόρτισης σε 32 χώρες, παρέχοντας στις αυτοκινητοβιομηχανίες, τους πελάτες στόλου και τους οδηγούς EV εκτεταμένη πρόσβαση σε υποδομές φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Ως μέρος της συμφωνίας, τα ευρωπαϊκά δίκτυα φόρτισης της bp θα ενσωματωθούν στο σύστημα λογισμικού της DCS, καθώς και στο Fuel & Charge για πελάτες στόλου, ως πρώτο βήμα. Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής κινητικότητας της bp και η εταιρεία στοχεύει να αναπτύξει το δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης EV έως το 2030 σε πάνω από 70.000 παγκοσμίως. Επί του παρόντος διαθέτει περίπου 8.700 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη και το δίκτυο pulse του ΗΒ είναι ήδη το πιο δημοφιλές δίκτυο φόρτισης EV στο ΗΒ. Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης ταχέως το δίκτυο των υπερ-ταχέων φορτιστών και σχεδιάζει να λειτουργήσει περίπου 250 υπερταχείς φορτιστές σε καταστήματα λιανικής bp στο Ηνωμένο Βασίλειο και 500 σημεία υπερταχείας φόρτισης σε όλο το δίκτυο λιανικής της Aral στη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους. Οι πελάτες της DCS θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα πρόσθετα σημεία φόρτισης και η bp θα αποκτήσει πρόσβαση σε μια ευρύτερη βάση πελατών.

Προηγούμενο άρθροΚατάρτιση και πιστοποίηση επιστημονικών-τεχνικών στελεχών
Επόμενο άρθροΣΕΑΑ: Απάτη μη καταβολής ΦΠΑ σε μεταχειρισμένα