Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού 2024, η Stellantis ανέδειξε τη φιλοδοξία του ομίλου να πρωταγωνιστήσει στην ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα. Οι μάρκες Citroën, Peugeot και Alfa Romeo αποκάλυψαν νέα ηλεκτρικά οχήματα, ενώ η Leapmotor, μέρος της κοινοπραξίας Stellantis, έκανε μια μεγάλη πρεμιέρα με το νέο B10, το πρώτο της παγκόσμιο SUV.

Η Peugeot από την πλευρά της παρουσίασε για πρώτη φορά το E-408, διευρύνοντας τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων σε 12, αλλά και τις αυξημένης αυτονομίας εκδόσεις των SUV E-3008 (700 χλμ.) και E-5008 (668 χλμ.).

Η Citroën αποκάλυψε τα ανανεωμένα ηλεκτρικά C4 και C4 X, καθώς και το νέο C5 Aircross σε μορφή πρωτοτύπου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τη μάρκα. Η εταιρία γιόρτασε επίσης τα τέσσερα χρόνια του οχήματος μικροκινητικότητας Ami, παρουσιάζοντας την έκδοση Ami Buggy Vision για εξορμήσεις στη φύση.

Η Alfa Romeo είχε μια παγκόσμια πρεμιέρα με τη Junior Ibrida 136hp και τις εκδόσεις Elettrica 156 hp και VELOCE 280 hp, ενώ παρουσίασε και την φρεσκαρισμένη για το 2025 Tonale.

Η κινεζική Leapmotor, εκτός από το B10, παρουσίασε επίσης τα ηλεκτρικά T03, C10 και C16, τα οποία είναι διαθέσιμα για παραγγελία σε επιλεγμένους αντιπροσώπους της Stellantis στην Ευρώπη.

Ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, τόνισε τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον «αγκαλιάζοντας τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και αναγνωρίζοντας τη βαθιά ευθύνη που έχουμε απέναντι στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο και τη Γαλλία», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για τις παγκόσμιες προκλήσεις της «πράσινης» μετάβασης και του ανταγωνισμού. Επί του παρόντος, η Stellantis κατασκευάζει 12 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία σε πέντε εργοστάσια συναρμολόγησης σε ολόκληρη τη Γαλλία, τα οποία υποστηρίζονται από επτά εργοστάσια εξαρτημάτων.

Η Stellantis επιδιώκει με το στρατηγικό της πλάνο «Dare Forward 2030» να επιτύχει μείωση εκπομπών άνθρακα κατά 50% έως το 2030 και τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των επιβατικών αυτοκινήτων της στην Ευρώπη έως το τέλος της δεκαετίας, με στόχο τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον και την προώθηση της βιωσιμότητας.

Προηγούμενο άρθροRENAULT 4 E-TECH ELECTRIC: Mοντέρνο ρετρό B-SUV με έως 400 χλμ. αυτονομία