Η ALD Automotive λανσάρισε την ALD Move στην Ολλανδία. Είναι η πρώτη λύση Mobility-as-a-Service (MaaS) της εταιρείας.

Η ALD Move είναι μια εφαρμογή που συνδυάζει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο και συμβουλές ταξιδιών με μια σειρά προσφορών κινητικότητας. Στόχος της είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και η ενθάρρυνση της υπεύθυνης συμπεριφοράς κινητικότητας και, τελικά, η προώθηση μιας ολιστικής, ευέλικτης και έξυπνης προσέγγισης στις μετακινήσεις.

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ως βοηθός κινητικότητας, με τρεις βασικές υπηρεσίες:

Ταξιδιωτικός βοηθός

Κάθε πρωί, η ALD Move συγχρονίζεται με ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο για να δημιουργήσει ένα βέλτιστο δρομολόγιο διαδρομής. Με βάση τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και την ανάλυση πρόβλεψης, λαμβάνει υπόψη τις καιρικές συνθήκες, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και άλλες πληροφορίες κυκλοφορίας. Με αποτέλεσμα, βέλτιστες και εναλλακτικές διαδρομές, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών πολυτροπικής κινητικότητας, όπου ενδείκνυται.

Chatbot

Ελλιπείς διευθύνσεις; Επικάλυψη ραντεβού; Ένα ειδικό chatbot, που βελτιώνεται διαρκώς μέσω της μηχανικής μάθησης, βοηθά στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Σχεδιασμός δρομολογίων

Δεν βρίσκεται κάθε διαδρομή στο ημερολόγιο. Ένας άμεσος σχεδιασμός δρομολογίων παρέχει τις βέλτιστες οδηγίες για διαδρομές με ταχύτατους ρυθμούς, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τους υπάρχοντες περιορισμούς.

Η ALD Move είναι αποτέλεσμα στρατηγικής συνεργασίας της ALD με τη Microsoft. Η υποστήριξη από την πλατφόρμα Azure Cloud της Microsoft και τις ψηφιακές υπηρεσίες εξασφαλίζει ότι η εφαρμογή MaaS είναι ευέλικτη, ολοκληρωμένη και κλιμακωτή.

  • Η ALD Move μπορεί να συνδυαστεί με μια κάρτα κινητικότητας, παρέχοντας πρόσβαση σε ένα συμπληρωματικό φάσμα εναλλακτικών λύσεων κινητικότητας δημόσιων μεταφορών.
  • Η εφαρμογή μπορεί να ενθαρρύνει ορισμένες επιλογές κινητικότητας μέσω ενός προγράμματος κινήτρων, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην τόνωση των επιλογών έξυπνης κινητικότητας και στην ενίσχυση των πολιτικών εταιρικής κινητικότητας.
  • Η εφαρμογή δεν είναι γενικά διαθέσιμη αμέσως. Τους επόμενους μήνες, η ALD Move θα δοκιμαστεί από 100 χρήστες.

“Η ALD Move είναι ένα σαφές παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, τις συνεργασίες και την τεχνογνωσία της αγοράς για να βελτιώσουμε την καθημερινή κινητικότητα των πελατών μας”, λέει ο John Saffrett, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ALD. “Μόλις συγκεντρωθούν οι λύσεις κινητικότητας μέσω μιας ανοιχτής και συνεργατικής κοινότητας για να γίνει η MaaS πραγματικότητα, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες”.

Προηγούμενο άρθροEurostar 2019, Επιβατικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς το νέο Peugeot 208
Επόμενο άρθροIAA 2019 – Στον απόηχο της Φρανκφούρτης