Στις 9 Σεπτεμβρίου, για λογαριασμό της Peugeot Product team με επικεφαλής τον Laurent Blanchet, ο υπεύθυνος προγράμματος Peugeot 208 και e-208 Brand News, Guillaume Clerc, έλαβε το βραβείο Eurostar 2019 για το επιβατικό αυτοκίνητο της χρονιάς από την Automotive News Europe.

Eurostars 2019 Award, Automotive News Europe, Jumeirah Hotel, Frankfurt, 09.09.19, Foto:Tim Wegner

Η πρώτη τελετή απονομής των Eurostar πραγματοποιήθηκε το 1998 και έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως. Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του Peugeot 208, πρώτα με το ξεχωριστό στυλ του, αλλά και με τη νέα γενιά του Peugeot i-Cockpit® που προσφέρει: ένα 3D head-up συνδυασμό και μια σειρά οδηγικών βοηθημάτων από τα ανώτερα τμήματα.

Το Peugeot 208 ανταμείβεται επίσης για τη νέα του πλατφόρμα που σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει τις εκδόσεις καύσης και τις ηλεκτρικές. Πράγματι, το νέο PEUGEOT 208 είναι κατασκευασμένο από την τελευταίας γενιάς πλατφόρμα του PSA Group, την CMP (Common Modular Platform). Είναι αρθρωτό από πλευράς διαστάσεων και ισχύος κινητήρα. Με την προσφορά πολλαπλών ενεργειών, επιτρέπει στους μελλοντικούς πελάτες της να επιλέξουν τον τύπο κίνησης: καύση (βενζίνη / ντίζελ) ή ηλεκτρική. Αυτή η νέα πλατφόρμα συμβάλλει στον περιορισμό των εκπομπών CO2 του νέου Peugeot 208.

Το νέο Peugeot 208 θα είναι διαθέσιμο, από τη στιγμή που θα λανσαριστεί, με τρεις πιθανούς τύπους ενέργειας: ηλεκτρικό, βενζίνης ή ντίζελ.

Η μάρκα Peugeot είχε ήδη κερδίσει το βραβείο Eurostar πέρυσι, που απονεμήθηκε στον Pierre-Paul Mattei για το σχεδιασμό του Peugeot 508.

Προηγούμενο άρθροΤο Vision EQS ορόσημο σε μια νέα εποχή για τα αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροALD Move, η πρώτη λύση Mobility-as-a-Service της ALD