Η J.B. Hunt Transport Services Inc., κορυφαία εταιρεία λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε την προσθήκη 20 φορτηγών Nikola με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου (FCEV) στον στόλο της. Με την επένδυση αυτή, στοχεύει στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών βιωσιμότητας της εταιρείας και στην προσφορά λύσεων μεταφοράς με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ιδίως στην περιοχή της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με τον στόχο της J.B. Hunt για μείωση των  εκπομπών άνθρακα κατά 32% έως το 2034, λαμβάνοντας ως βάση το 2019. Τα φορτηγά FCEV θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις δραστηριότητες της εταιρείας στην Καλιφόρνια, εξυπηρετώντας τις ανάγκες διαμετακομιστικών και λιμενικών μεταφορών. Η απόφαση για την προσθήκη αυτών των οχημάτων έρχεται ως απάντηση στους αυστηρούς κανονισμούς για τις εκπομπές που έχει θεσπίσει η Επιτροπή Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνιας (CARB) και το πρόγραμμα WAIRE.

Η δέσμευση της J.B. Hunt για βιωσιμότητα αποδεικνύεται από τα σημαντικά περιβαλλοντικά της επιτεύγματα. Μέσω των διαμετακομιστικών της υπηρεσιών, η εταιρεία έχει αποτρέψει την εκπομπή περίπου 30 εκατομμυρίων μετρικών τόνων CO2 την τελευταία δεκαετία, ενώ η χρήση της πλατφόρμας J.B. Hunt 360® έχει συμβάλει στη μείωση άνω των 4 εκατομμυρίων «άδειων» μιλίων το 2023, μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της.

Η αγορά υδρογονοκίνητων φορτηγών αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία, με την αξία της να εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2035. Τα φορτηγά αυτά προσφέρουν σημαντικές περιβαλλοντικές και οικονομικές ωφέλειες, μειώνοντας τις εκπομπές και τα λειτουργικά κόστη.

Πέραν της ενσωμάτωσης οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων, η J.B. Hunt προσφέρει υπηρεσίες βιωσιμότητας, όπως οι διαμετακομιστικές μεταφορές, που μειώνει κατά 65% τις εκπομπές ενός φορτίου σε σχέση με τις παραδοσιακές οδικές μεταφορές. Με την επένδυση στα φορτηγά Nikola, η J.B. Hunt ενισχύει την ηγετική της θέση στον τομέα των βιώσιμων μεταφορών.

Προηγούμενο άρθροΠενήντα εταιρίες καλούν την ΕΕ να μην αλλάξει τον στόχο του 2035
Επόμενο άρθροΧρήση των Apps, ευέλικτη τιμολόγηση και διαφάνεια τιμών προτιμούν οι επιβάτες