Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, Έλληνες φοιτητές  από 12 πολυτεχνικές σχολές παρουσίασαν τα μονοθέσιά τους και απέδειξαν πως το όραμα και η καινοτομία στη χώρας μας, είναι ακόμα εδώ.

Το 3ο «Formula Student Festival», που πραγματοποιήθηκε στο παλαιό Δημαρχείο της Γλυφάδας, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας 12 πολυτεχνικές σχολές από όλη την Ελλάδα. Στο φεστιβάλ, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα μονοθέσια τους, τα οποία αποτελούν επιτεύγματα τεχνολογίας και καινοτομίας, συμμετέχοντας στον διεθνή διαγωνισμό «Formula Student».

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το ελληνικό περιοδικό «Car and Driver» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είχε την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Aσφαλίσεων και της «Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας» (ΕΛΕΤΑΕΝ). Μέσα από αυτή την πολυδιάστατη πρωτοβουλία, αναδείχθηκαν οι δυνατότητες και η δημιουργικότητα των νέων μηχανικών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσίασαν τα έργα τους στο κοινό και να ανταλλάξουν απόψεις με διακεκριμένους επιστήμονες και επαγγελματίες από τον χώρο της αυτοκίνησης.

Οι επιδείξεις των μονοθέσιων εντυπωσίασαν τους θεατές, ενώ οι ομιλίες που ακολούθησαν, υπό τον τίτλο «Ενέργεια, Τεχνολογία, Ανάπτυξη: Οι Πολυτεχνικές σχολές και οι προκλήσεις στη νέα εποχή για την Αυτοκίνηση», ανέδειξαν τις σύγχρονες προκλήσεις στον τομέα της αυτοκίνησης και τις μελλοντικές εξελίξεις στην ενέργεια και την τεχνολογία. Οι συμμετέχοντες, που προέρχονταν από τον ακαδημαϊκό, πολιτικό και επιχειρηματικό κλάδο, συζήτησαν για τις ευκαιρίες και τα τις δυσκολίες που συναντούν οι νέοι μηχανικοί στην προσπάθειά τους να φέρουν την καινοτομία στο προσκήνιο. Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν πολλοί υποστηρικτές, συγκεκριμένα οι  «Στέλιος Βαφείδης, Sungrow,  Kawacom, Pretzel Hellas, Anek lines, ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε., Pizza Fun, Heineken, Κάβα Βυτινιώτη».

Το «Formula Student Festival» αποτέλεσε για ακόμη μια φορά ένα σημαντικό γεγονός που ενώνει τους νέους με όραμα, την καινοτομία και την αυτοκίνηση. Ήδη ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, με στόχο να συνεχιστεί αυτή η δυναμική πορεία προς το μέλλον της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης.

Προηγούμενο άρθροΔύο σημαντικές πρεμιέρες για τη Ford