Η Ford ανήγγειλε διοικητικές αλλαγές, που θα ισχύσουν από την 1η Μαρτίου 2020, καθώς η εταιρεία μετασχηματίζεται:

  • Ο Jim Farley αναλαμβάνει Chief Operating Officer, αναφερόμενος στον Πρόεδρο και CEO, Jim Hackett. Ο Farley θα είναι υπεύθυνος για όλες τις διεθνείς αγορές και την αυτοκινητοβιομηχανία, τη Ford Smart Mobility και τα αυτόνομα οχήματα
  • Ο Hau Thai-Tang αναλαμβάνει διευρυμένα καθήκοντα στην παροχή εξαιρετικών προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειριών για τους πελάτες της Ford. Θα συνεχίσει να είναι επικεφαλής της ανάπτυξης προϊόντων και αγορών, με πρόσθετες ευθύνες διαχείρισης γραμμής προϊόντων επιχειρήσεων και συνδεσιμότητας
  • Ο Joe Hinrichs, πρόεδρος της Automotive, αποσύρεται μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη δεκαετή καριέρα στη Ford

Συγκεκριμένα, η Ford Motor Company ανακοίνωσε πως ο Jim Farley ανέλαβε ως Chief Operating Officer της Ford, αναφερόμενος στον Jim Hackett, πρόεδρο και CEO της εταιρείας, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί το στρατηγικό της σχέδιο “Δημιουργίας του Αύριο από Κοινού -Creating Tomorrow Together”.

Η Ford ανακοίνωσε επίσης πως ο Joe Hinrichs αποσύρεται από πρόεδρος της Ford, Automotive, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη δεκαετή καριέρα στην εταιρεία.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται ενώ η Ford κινείται ταχέως προς την πλήρη ολοκλήρωση και τον μετασχηματισμό της σε επιχείρηση υψηλής ανάπτυξης, με υψηλότερα περιθώρια κέρδους, αξιοποιώντας έξυπνα, συνδεδεμένα οχήματα και υπηρεσίες. Από το 2017, η Ford έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον μετασχηματισμό της εν όψει των σαρωτικών τεχνολογικών αλλαγών και των αναταράξεων στην αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται για τη βελτίωση των βασικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της – αναδιάρθρωση, αναζωογόνηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και μείωση της γραφειοκρατίας.

Jim Hackett

“Ο Jim Farley είναι ο σωστός άνθρωπος για να αναλάβει αυτό το σημαντικό νέο ρόλο”, δήλωσε ο κ. Hackett. “Το πάθος του Jim για σπουδαία οχήματα και η έντονη επιθυμία του για αποτελέσματα είναι γνωστά. Έχει επίσης εξελιχθεί σε ηγέτη μετασχηματισμού με φαντασία και προνοητικότητα που θα βοηθήσουν την μελλοντική πορεία της Ford”.

Jim Farley

Ο κ. Farley, 57 ετών, προσχώρησε στην Ford το 2007 ως παγκόσμιος επικεφαλής Marketing και Sales και διηύθυνε την Lincoln, τη Ford Νότιας Αμερικής, τη Ford Ευρώπης και όλες τις παγκόσμιες αγορές της Ford διαδοχικά. Από τον Απρίλιο, ο Jim Farley ηγείται της ομάδας νέων επιχειρήσεων, τεχνολογίας και στρατηγικής της Ford, βοηθώντας την εταιρεία να καθορίσει τον τρόπο αξιοποίησης των ισχυρών δυνάμεων που αναδιαμορφώνουν τον κλάδο – όπως πλατφόρμες λογισμικού, συνδεσιμότητα, τεχνητή νοημοσύνη, αυτοματισμοί και νέες μορφές πρόωσης.

Ο J. Farley θα ηγηθεί της προσπάθειας της Ford για ενίσχυση των δραστηριοτήτων της στην αυτοκινητοβιομηχανία και την επίτευξη ενός βιώσιμου περιθωρίου EBIT της τάξης τουλάχιστον 8%. Θα επιβλέπει όλες τις παγκόσμιες αγορές της Ford και τις λειτουργίες της αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την Ανάπτυξη Προϊόντων, Αγορών, Διαχείρισης της γραμμής προϊόντων, Παραγωγής και Εργασιακών Σχέσεων,  Μάρκετινγκ, Πωλήσεων & Υπηρεσιών καθώς και Ποιότητας και παρουσίασης Νέων Μοντέλων.

Επίσης, θα διατηρήσει τη διεύθυνση της Ford Smart Mobility, της εταιρείας AV LLC της Ford και της συνεργασίας της Ford με την Argo AI.

“Είμαι ευτυχής για την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Jim Hackett και ολόκληρη την ομάδα της Ford για να προωθήσουμε το όραμά μας σχεδιασμού όλο και πιο έξυπνων οχημάτων και σύνδεσής τους με τον κόσμο γύρω μας, για να βελτιώσουμε τη ζωή των πελατών και των κοινοτήτων μας” δήλωσε ο Jim Farley. “Η Ford διαθέτει σπουδαίους ανθρώπους και είναι μια καταπληκτική μάρκα και από κοινού θα δημιουργήσουμε ένα πολύ λαμπρό μέλλον”.

Hau Thai-Tang

Επιπλέον, η Ford ανακοίνωσε πως ο Hau Thai-Tang, επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων και υπεύθυνος αγορών, θα αναλάβει διευρυμένα καθήκοντα, αναφερόμενος στον Jim Farley. Ο Thai-Tang, 53 ετών, θα συνεχίσει να ηγείται της ανάπτυξης προϊόντων και αγορών, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για τη διαχείριση της γραμμής προϊόντων της εταιρείας και τη συνδεσιμότητα.

“Ο Hau θα είναι ο κύριος αρχιτέκτονας καθώς θα συγκεντρώσουμε την αρχιτεκτονική οχήματος και λογισμικού για τη δημιουργία προϊόντων, υπηρεσιών και εμπειριών που θα αγαπήσουν οι πελάτες μας”, δήλωσε ο κ. Hackett. “Προχωρούμε με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των οχημάτων και των συναφών υπηρεσιών, όλα συνδεδεμένα με εμμονή στον πελάτη, τον εξαιρετικό σχεδιασμό και τη δέσμευση για μεγάλες αποδόσεις».

Joe Hinrichs

Ο Jim Hackett εξύμνησε τη συνεισφορά του Joe Hinrichs στη Ford:

“Ευχαριστώ τον Joe για την εξαιρετική ηγεσία του των τελευταίων δύο δεκαετιών”, είπε ο κ. Hackett. “Ο Joe συνέβαλε στην ικανότητα της Ford να επιβιώσει της μεγάλης ύφεσης πριν από μια δεκαετία, χωρίς να χρεοκοπήσει ή να χρησιμοποιήσει τα χρήματα των φορολογουμένων και ηγήθηκε επιτυχώς των δραστηριοτήτων της Ford στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

“Πρόσφατα, ο Joe επιβλέποντας το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο εμβληματικών οχημάτων μας, βοήθησε να δημιουργηθεί μια μακροπρόθεσμη, αμοιβαία επωφελής σχέση με την UAW [1] και ζητήθηκε συχνά η γνώμη του ως αυθεντίας και υποστηρικτού του έξυπνου παγκόσμιου εμπορίου”.

Η Ford Motor Company είναι παγκόσμια εταιρεία με έδρα το Dearborn, Michigan. Η εταιρεία σχεδιάζει, κατασκευάζει, εμπορεύεται και εξυπηρετεί μια πλήρη σειρά αυτοκινήτων Ford, φορτηγών, SUV, ηλεκτροκίνητων οχημάτων και πολυτελών οχημάτων Lincoln, παρέχει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μέσω της Ford Motor Credit Company και πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση, τις λύσεις κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών αυτόνομης οδήγησης  και των συνδεδεμένων υπηρεσιών. Η Ford απασχολεί περίπου 190.000 άτομα παγκοσμίως.

[1] Η UAW είναι η συνδικαλιστική οργάνωση που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους σε αυτοκινητοβιομηχανίες, παραγωγή αεροσκαφών, γεωργικών μηχανημάτων και άλλων βιομηχανιών στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Πουέρτο Ρίκο.

 

 

Προηγούμενο άρθροContinental: Νέο εργοστάσιο για προηγμένα συστήματα υποστήριξης
Επόμενο άρθροKάμερες της Continental αυξάνουν την οδηγική ασφάλεια