Παραγωγή από τη Conti Temic microelectronic GmbH, κατά την 1η Μαρτίου 2018 στην Ingolstadt. Φωτογράφος: Joerg Koch Copyright: Continental AG

Νέο εργοστάσιο για παραγωγή αισθητήρων ραντάρ στο New Braunfels του Τέξας ανήγγειλε η Continental. Η συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ. Η Continental είναι μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς στον τομέα των προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγών.

Κατασκευάζοντας το νέο εργοστάσιο η Continental σκοπεύει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα για αισθητήρες ραντάρ.

Frank Jourdan, Member of the Continental Executive Board and Head of the Business Area Autonomous Mobility and Safety

“Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγών σώζουν ζωές. Η Continental είναι από τους κορυφαίους στην παγκόσμια αγορά στον τομέα αυτόν. Εκμεταλλευόμαστε τα σταθερά αυξανόμενα ποσοστά τοποθέτησης στα νέα οχήματα. Προβλέπουμε μεγάλες ευκαιρίες μελλοντικής ανάπτυξης”, στρατηγικής σημασίας για την Continental, εξηγεί ο Frank Jourdan, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπεύθυνος για την επιχειρηματική δραστηριότητα “Αυτόνομη Κινητικότητα και Ασφάλεια”. “Στα επόμενα πέντε χρόνια, σχεδιάζουμε περαιτέρω υψηλές επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στους τομείς της υποβοηθούμενης και αυτόνομης οδήγησης. Η επέκταση της παραγωγικής δυνατότητας στο New Braunfels αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής μας στρατηγικής”, λέει. “Μεταξύ 2015 και 2019, οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν και δημιουργούνται καλές ευκαιρίες για περαιτέρω επέκταση της θέσης μας στην αγορά”, καταλήγει ο κ. Jourdan.

Η Continental για το νέο εργοστάσιο στο New Braunfels σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια. Στον χώρο των 20.000 τετραγωνικών μέτρων θα κατασκευάζονται προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγών. Η τελετή των εγκαινίων προγραμματίζεται για τα μέσα του 2020, πριν αρχίσει η προγραμματισμένη για το 2021 παραγωγή αισθητήρων ραντάρ. Αυτό θα προσθέσει άλλες 130 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή, εκτός από τις 450 θέσεις εργασίας που ήδη υφίστανται για την ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων υποστήριξης οδηγών. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν μελλοντικά στάδια επέκτασης του νέου εργοστασίου. Σήμερα, η Continental παράγει αισθητήρες ραντάρ στο Seguin, περίπου 25 χιλιόμετρα από το New Braunfels.

Οι αισθητήρες, το λογισμικό και η έξυπνη συνδεσιμότητα αποτελούν τη βάση των προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγών. Η Continental έχει ξεκινήσει την έρευνά της σε αυτά τα συστήματα προ 20 ετών. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία έχει δαπανήσει ένα υψηλό τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ευρώ γι΄ αυτό παγκοσμίως.

Karl Haupt, Head of the Advanced Driver Assistance Systems business unit at Continental

Η Continental διαθέτει δικά της αναπτυξιακά κέντρα και εργοστάσια παραγωγής στις κυριότερες περιοχές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας, που της επιτρέπουν να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες της. “Η εγγύτητα των πελατών στις διάφορες περιοχές έχει μεγάλη σημασία για εμάς. Το νέο εργοστάσιο στο New Braunfels θα μας δώσει μια υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα για τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα μας, επιτρέποντάς μας να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική” λέει ο Karl Haupt, Επικεφαλής της επιχειρησιακής μονάδας Advanced Driver Assistance Systems.

Οι πελάτες της Continental περιλαμβάνουν πολλούς εθνικούς και διεθνείς κατασκευαστές καθώς και όλους τους κατασκευαστές μαζικής παραγωγής παγκοσμίως. Η εταιρεία εξακολουθεί να προβλέπει πως οι πωλήσεις στην περιοχή θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ για το προηγούμενο οικονομικό έτος 2019. Οι μελλοντικές προοπτικές είναι επίσης πολύ θετικές για περαιτέρω ανάπτυξη. Το 2017 και το 2018 αντίστοιχα, για παράδειγμα, η Continental εξασφάλισε νέες παραγγελίες συνολικής αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ.

Οι αμερικανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τους αισθητήρες ραντάρ της Continental για τεχνολογίες όπως η υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης και το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου ταχύτητας. Τεχνολογίες προσαρμοσμένες ειδικά για την αγορά των ΗΠΑ, όπως ο έλεγχος τυφλών σημείων για τα επιβατικά αυτοκίνητα με ρυμουλκούμενα (Trailer Length Detection and Trailer Merge Assist), τα οποία πρωτοτοποθετήθηκαν το 2018 στο Dodge Ram 1500, βασίζονται επίσης σε αισθητήρες ραντάρ. Το 2019, η Continental έλαβε το βραβείο Προμηθευτή της Χρονιάς της FCA για την τεχνολογία αυτή, στην κατηγορία Καινοτομίας. Εκτός από το New Braunfels, η Continental διαθέτει επίσης στις ΗΠΑ και άλλες εγκαταστάσεις για προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγών: Αυτές περιλαμβάνουν ένα κέντρο ανάπτυξης στο Auburn Hills, κοντά στο Ντιτρόιτ και στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνιας, όπου η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογίες Lidar.

Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης υποστηρίζουν ήδη εκατομμύρια οδηγούς. Βοηθούν στην πρόληψη ατυχημάτων. Στα σημερινά οχήματα τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης ή ο έλεγχος τυφλών σημείων, χρησιμοποιούνται ευρέως και αναμένεται να παράσχουν ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια στο μέλλον. Αυτό σημαίνει πως οι διαδικασίες οδήγησης θα εκτελούνται όλο και περισσότερο αυτόνομα από το ίδιο το όχημα.

 

Προηγούμενο άρθροΗ UPS επενδύει στην Arrival και αγοράζει 10.000 eLCV
Επόμενο άρθροΗ Ford ανήγγειλε διοικητικές αλλαγές καθώς μετασχηματίζεται