Η UPS ανακοίνωσε ότι η εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου της, UPS Ventures, έχει ολοκληρώσει μειοψηφική επένδυση στην Arrival, ενώ δεσμεύθηκε για την αγορά 10.000 ηλεκτρικών οχημάτων παράδοσης, που κατασκευάζονται για λογαριασμό της.

Οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν από κοινού ηλεκτρικά οχήματα παράδοσης για τη UPS. Τα προηγμένα στοιχεία ελέγχου των οχημάτων δημιουργούν νέες λειτουργίες. Η επένδυση αυτή παρέχει στη UPS προτεραιότητα στην αγορά επιπλέον ηλεκτρικών οχημάτων από την εταιρεία.

Η Arrival κατασκευάζει πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και ειδικά σχεδιασμένα οχήματα που αποτελούν ανταγωνιστικές προτάσεις έναντι των συμβατικών οχημάτων (που διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης), αλλά και των ηλεκτροκίνητων που υπάρχουν στην αγορά.

Η UPS θα συνεργαστεί με την Arrival για να αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών οχημάτων με Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδηγού (Advanced Driver-Assistance Systems – ADAS). Η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα, αλλά και τη δυνατότητα για αυτοματοποιημένες κινήσεις στις αποθήκες της UPS. Η UPS θα ξεκινήσει τη δοκιμή των χαρακτηριστικών των Προηγμένων Συστημάτων Υποβοήθησης Οδηγού αργότερα το 2020. Οι μελλοντικές αγορές οχημάτων θα εξαρτηθούν από τις επιτυχημένες δοκιμές των αρχικών οχημάτων. Οι τιμές αγοράς των οχημάτων δεν θα γνωστοποιηθούν.

“Η UPS συνεχίζει να κατασκευάζει ένα ολοκληρωμένο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη ανάπτυξη τεχνολογιών φόρτισης μεγάλης κλίμακας”, δήλωσε ο Juan Perez, Chief Information and Engineering Officer της UPS. “Καθώς σημαντικές τάσεις, όπως η αύξηση του πληθυσμού, η αστική μετανάστευση και το ηλεκτρονικό εμπόριο εξακολουθούν να επιταχύνονται, αναγνωρίζουμε την ανάγκη συνεργασίας με εταίρους σε όλο τον κόσμο για να επιλύσουμε τόσο την οδική συμφόρηση όσο και τις προκλήσεις που προκύπτουν, για τους πελάτες μας και τις κοινότητες που εξυπηρετούμε, από τη ρύπανση. Τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής μας για τη βιωσιμότητα των παραδόσεων εντός του αστικού ιστού. Η ενεργή επενδυτική συμμετοχή στην Arrival επιτρέπει στη UPS να συμβάλει στον σχεδιασμό και την παραγωγή των πιο εξελιγμένων ηλεκτρικών οχημάτων παράδοσης στον κόσμο”.

Σχετικά με τον σχεδιασμό και την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων της, η Arrival ακολουθεί μια προσέγγιση από τη βάση προς τα πάνω, δρομολογώντας αποτελεσματικά τη μαζική τους χρήση. Η εταιρεία παράγει ορισμένα από τα βασικά μέρη των οχημάτων – π.χ. το πλαίσιο, τα συστήματα κίνησης, το αμάξωμα και τα στοιχεία ηλεκτρονικού ελέγχου. Είναι σημαντικό ότι τα οχήματα της Arrival  χρησιμοποιούν επίσης δομοστοιχειωτό σχεδιασμό με τυποποιημένα τμήματα, μια μέθοδο που μειώνει τη συντήρηση και τα άλλα κόστη που προκύπτουν για τους ιδιοκτήτες.

“Η UPS υπήρξε ισχυρός στρατηγικός συνεργάτης της Arrival, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για το πως χρησιμοποιούνται στο δρόμο τα ηλεκτρικά φορτηγά που ειδικεύονται στις μεταφορές και, κυρίως, πώς μπορούν να βελτιστοποιηθούν πλήρως για τους οδηγούς”, δήλωσε ο Denis Sverdlov, CEO της Arrival. “Οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά από κοινού για να δημιουργήσουν ηλεκτρικά οχήματα βασισμένα στις ευέλικτες skateboard πλατφόρμες που ανταποκρίνονται σε εκείνες τις ανάγκες της UPS που σχετίζονται  με την οδήγηση, τη φόρτωση / εκφόρτωση αλλά και τις back-office εργασίες. Είμαστε ευχαριστημένοι που η σημερινή επένδυση και η παραγγελία των οχημάτων δημιουργούν ακόμα πιο στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο μας εταιρειών”.

Η Arrival θα κατασκευάσει τα οχήματα σε μικρά εργοστάσια, χρησιμοποιώντας ελαφρά, ανθεκτικά υλικά που σχεδιάζει και δημιουργεί η ίδια. Ως επενδυτής, η UPS έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί fast-track εντολές, ανάλογα με τις ανάγκες. Η UPS αναμένει να αξιοποιήσει τα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

“Η επένδυσή μας και η συνεργασία με την Arrival είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική μετασχηματισμού της UPS, η οποία βασίζεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής”, δήλωσε ο Carlton Rose, πρόεδρος της UPS Global Fleet Maintenance & Engineering. “Πρόκειται για τα πιο προηγμένα οχήματα παράδοσης δεμάτων στον κόσμο, που επαναπροσδιορίζουν τα πρότυπα της αγοράς για ηλεκτρικά, διασυνδεδεμένα και έξυπνα οχήματα”.

Η Arrival είναι ο πρώτος κατασκευαστής επαγγελματικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων που είναι ειδικά σχεδιασμένα για παραδόσεις με τις προδιαγραφές της UPS. Η εταιρεία ακολουθεί παραγωγική στρατηγική  παγκόσμιας κλίμακας. Η UPS και η Arrival συνεργάστηκαν από το 2016 για την ανάπτυξη ιδεών που αφορούσαν σε διαφορετικά μεγέθη οχημάτων. Οι εταιρείες είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα αναπτύξουν έναν πιλοτικό στόλο με 35 ηλεκτρικά οχήματα για παραδόσεις, που θα δοκιμαστούν στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Επιπλέον, η UPS ανακοίνωσε μια πρωτοποριακή νέα προσέγγιση στην ηλεκτρική φόρτιση και αποθήκευση που εφαρμόζεται ήδη στη UPS στο Λονδίνο.

Η UPS Ventures, εταιρεία επιχειρηματικού κεφαλαίου, επενδύει σε σημαντικές εταιρείες που καινοτομούν και επανεφευρίσκουν την παραδοσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι αποφάσεις για επένδυση εστιάζουν σε εταιρείες που δημιουργούν ευκαιρίες και τεχνολογίες που είναι ευθυγραμμισμένες με τους τομείς ανάπτυξης της UPS και τις εταιρικές της αξίες.

H UPS είναι παγκόσμια ηγετική εταιρεία υπηρεσιών Logistics, που προσφέρει μια ευρεία γκάμα λύσεων όπως μεταφορά δεμάτων και εμπορευμάτων, διευκόλυνση του διεθνούς εμπορίου και αξιοποίηση προηγμένης τεχνολογίας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κόσμου των επιχειρήσεων. Με έδρα την Ατλάντα, η UPS εξυπηρετεί περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Η Arrival, που ιδρύθηκε το 2015, απασχολεί πάνω από 800 άτομα παγκοσμίως και έχει έδρα στο Λονδίνο. Έχει επίσης γραφεία στη Γερμανία, τιην Ολλανδία, το Ισραήλ, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here