Το Universal Flash Storage (UFS) φαίνεται να είναι το επόμενο βήμα στη συνδεσιμότητα αυτοκινήτων στόλου εξοπλισμένων με 5G, IoT (Internet of Things) και AI (Τεχνητή Νοημοσύνη).

Η τρισδιάστατη χαρτογράφηση και η αυτόνομη οδήγηση είναι μερικά μόνον από τα χαρακτηριστικά των συνδεδεμένων αυτοκινήτων σήμερα και απαιτούν αποθηκευτικό χώρο έως και 256 GB. Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα νέας γενιάς που χρησιμοποιούν συσκευές IoT και συλλέγουν δεδομένα συνεχώς, τα βελτιωμένα ταμπλό που εμφανίζουν διάφορα δεδομένα και τα συστήματα πλοήγησης 3D θα απαιτούν αποθηκευτικό χώρο έως 1TB ή και περισσότερο.

Η τεχνολογία UFS 4.0 αναμένεται να είναι διαθέσιμη το 2022 από πολλούς κατασκευαστές, παρέχοντας υψηλή ικανότητα αποθήκευσης των μελλοντικών συνδεδεμένων αυτοκινήτων μέσω της τεχνολογίας flash NAND. Το 3D NAND, το οποίο αποτελείται από καθετοποιημένες κυψέλες μνήμης, θα αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων, μειώνοντας παράλληλα το κόστος εξοπλισμού των στόλων.

Το UFS θα αποτελεί σημαντική βελτίωση της αξιοπιστίας των δεδομένων συνδεδεμένων οχημάτων. Δεν θα παρέχει απλώς ταχύτερη αποθήκευση και ανάλυση δεδομένων, αλλά θα καταγράφει την αποτελεσματικότητα κάθε εφαρμογής ενός συνδεδεμένου αυτοκινήτου.

Το UFS θα παρέχεται με τη λειτουργία ανάλυσης χωρητικότητας δεδομένων, ελέγχοντας έτσι την απόδοση του φλας και αυξάνοντας την αξιοπιστία και την ασφάλεια των δεδομένων.

Προηγούμενο άρθροΤο Volkswagen ID.3 λανσάρεται στην Κίνα
Επόμενο άρθροΤο Volkswagen Group είχε τη μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου