Volkswagen - bp συνεργάζονται για υπερταχεία φόρτιση

Η Volkswagen και η bp ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για επέκταση και επιτάχυνση εγκατάστασης σταθμών υπερταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στα πρατήρια της bp σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και άλλες περιοχές στην Ευρώπη.

Η επέκταση δικτύων υπερταχείας φόρτισης θεωρείται από αμφότερες τις εταιρείες απαραίτητη για την επιτάχυνση υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων. Οι Volkswagenκαι bp υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας και σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους προσεχείς μήνες.

Η bp εκτιμά πως περίπου το 90% των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας διαμένουν σε απόσταση 20 λεπτών με το αυτοκίνητο από ένα πρατήριο bp ή Aral.

Η συμφωνία θα καταστήσει επίσης την bp συνεργάτη φόρτισης EV του Volkswagen Group, ενσωματώνοντας το δίκτυο φόρτισης της bp στα οχήματα του VW Group. Η υπηρεσία θα διατίθεται και σε άλλους πελάτες EV, στο πλαίσιο του δικτύου της bp (δίκτυο Aral στη Γερμανία), προσφέροντας πρόσβαση υπερταχείας φόρτισης σε οδηγούς EV ευρύτερα.

Η Emma Delaney, εκτελεστική αντιπρόεδρος της bp, υπεύθυνη πελατών και προϊόντων, δήλωσε: «Η ταχεία επέκταση των ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί βασικό παράγοντα των σχεδίων της bp για ανάπτυξη της δραστηριότητας διευκόλυνσης και κινητικότητας και υποστηρίζει τις προθέσεις μας μηδενικών εκπομπών. Σε συνεργασία με το Volkswagen Group – μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο – θα αντιμετωπίσουμε ένα βασικό πρόβλημα όσων προτίθενται να αγοράσουν ένα EV: το άγχος της αυτονομίας. Από κοινού, μπορούμε να προσφέρουμε στους οδηγούς του ΗΒ και της Ευρώπης τις ταχείες, αξιόπιστες και πρακτικές λύσεις φόρτισης που χρειάζονται για να αισθάνονται πιο ασφαλείς με την αλλαγή. Αναπτύσσοντας υπερταχείες δυνατότητες φόρτισης γρήγορα και σε μεγάλη κλίμακα, μπορούμε να καταλάβουμε ηγετική θέση και να βοηθήσουμε στην επιτάχυνση απορρόφησης EV».

Ο Thomas Schmall, Μέλος του ΔΣ του Volkswagen Group και CEO του Volkswagen Group Components, δήλωσε: «Η υπερταχεία φόρτιση είναι βασικός παράγοντας για την ηλεκτρική κινητικότητα και, ως εκ τούτου, βασικός πυλώνας για τον μετασχηματισμό της Volkswagen. Από κοινού με ισχυρούς συνεργάτες όπως η bp, αναλαμβάνουμε να εγκαταστήσουμε έως και 18.000 νέους φορτιστές στην Ευρώπη. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 της εκτιμώμενης ζήτησης υπερταχείας φόρτισης του 2025».

Η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής διευκόλυνσης και κινητικότητας της bp και η εταιρεία στοχεύει να αναπτύξει το δίκτυο δημόσιων σημείων φόρτισης EV έως το 2030 σε πάνω από 70.000 σημεία παγκοσμίως.

Οι μονάδες υπερταχείας φόρτισης, με ισχύ εξόδου μεγαλύτερη των 150kW, μπορούν να φορτίσουν ένα όχημα με την κατάλληλη τεχνολογία μπαταρίας για αυτονομία περίπου 160 χιλιομέτρων, σε λίγο περισσότερο από 10 λεπτά – σχεδόν τόσο γρήγορα, όσο ο ανεφοδιασμός σε καύσιμα.

 

Προηγούμενο άρθροArval και ClimateSeed υποστηρίζουν την ενεργειακή μετάβαση
Επόμενο άρθροBlueFuel: νέα εταιρεία στην ελληνική αγορά LNG