Η Arval συνεργάζεται με την ClimateSeed, υποστηρίζοντας την προσφορά της προς τους πελάτες της για τη μετάβασή τους σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Η Arval έχει δεσμευτεί να επιτύχει τον στόχο μείωσης των εκπομπών που ορίζεται στη Συμφωνία του Παρισιού. Από το 2018, υποστηρίζει τους πελάτες της κατά τη μετάβασή τους στη βιώσιμη χρήση ενέργειας. Ωστόσο, η μείωση των εκπομπών CO2 δεν σημαίνει ότι μπορούν να εξαλειφθούν πλήρως. Εδώ έρχεται η ClimateSeed.

Η ClimateSeed, μια κοινωνική επιχείρηση που ξεκίνησε σε συνεργασία με νομπελίστα Mohammed Yunus, είναι 100% θυγατρική του Ομίλου BNP Paribas. Θα επανεπενδύει όλα τα κέρδη της σε πράσινα έργα.

Η προσφορά συμπληρώνει την προσέγγιση SMaRT της Arval προχωρώντας πέρα από τη μέτρηση και τη μείωση του CO2, συμβάλλοντας σε έργα μείωσης CO2 με έντονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Υπάρχουν πέντε βήματα στη συνεργασία αυτή:

  1. Μέσω της προσέγγισης SMaRT, η Arval Consulting καταρτίζει ένα σχέδιο μείωσης CO2 για το στόλο των πελατών τους.
  2. Η Arval Consulting υπολογίζει στη συνέχεια το νέο αποτύπωμα άνθρακα.
  3. Για να αντισταθμίσουν αυτές τις εναπομένουσες εκπομπές CO2, οι πελάτες έχουν δωρεάν πρόσβαση στην ClimateSeed.
  4. Η πλατφόρμα ClimateSeed τους βοηθά να επιλέγουν και να συνεισφέρουν σε πιστοποιημένα έργα μείωσης CO2 και τους παρέχει σχετικό πιστοποιητικό.
  5. Ως απόδειξη των ενεργειών, οι πελάτες λαμβάνουν ένα κιτ εξωτερικής και εσωτερικής επικοινωνίας (communication kit).

Πιστοποιημένα έργα

Η συνεργασία θα ωφελήσει όλους τους συμμετέχοντες. Αυξάνει τον αριθμό των πελατών της ClimateSeed για τα πιστοποιημένα έργα. Ενισχύει τη δέσμευση της Arval στη βιώσιμη κινητικότητα, όπως ορίζεται στη στρατηγική της Arval Beyond.

“Όλα τα έργα δεν έχουν μόνο θετικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδράσεις, αλλά υποστηρίζουν επίσης τις τοπικές κοινότητες και προστατεύουν τον πλανήτη και τη βιοποικιλότητά του”, δήλωσε ο Sébastien Nunes, CEO της ClimateSeed.

«Σε ένα περιβάλλον όπου η αξιοπιστία είναι το κλειδί, είναι θεμελιώδες να προσφέρουμε στους πελάτες της Arval τη δυνατότητα να συνεργαστούν με έναν αξιόπιστο συνεργάτη για την επίτευξη των στόχων τους CSR για το κλίμα», πρόσθεσε ο Shams Dine El Mouden, Consulting Director της Arval.

Προηγούμενο άρθροΈρχεται η νέα Bentley Continental GT Speed
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Volkswagen Group – BP για υπερταχεία φόρτιση