Με τη συμβολή του Ομίλου FCA (Fiat Chrysler Automobiles), μέσα σε μόλις τρεις μήνες κατασκευάστηκαν περισσότεροι από 3.000 αναπνευστήρες στην Ιταλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Ο Ennio Meccia της FCA και ο Gianluca Preziosa της Siare με εκπροσώπους του προσωπικού της FCA που εργάστηκαν για την κατασκευή των αναπνευστήρων

Σε συνεργασία με την Ιταλική Πολιτική Προστασία και τη Siare Engineering, η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) συνέβαλε στην κατασκευή περισσότερων από 3.000 αναπνευστήρων μέσα σε μόλις 3 μήνες. Η Siare Engineering με βάση την περιοχή της Μπολόνια, αποτελεί το μοναδικό κατασκευαστή αναπνευστήρων στην Ιταλία. Πριν την πανδημία η μέγιστη μηνιαία δυνατότητα παραγωγής της εταιρείας ήταν μόλις 125 μονάδες. Αξιοποιώντας τις τεχνικές και τις τεχνολογίες παραγωγής της FCA, μέσα σε ελάχιστο χρόνο η παραγωγικότητα της Siare Engineering πολλαπλασιάστηκε προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια στην αντιμετώπιση της κρίσης. Οι αλλαγές βασίστηκαν στις μεθόδους WCM (World Class Manufacturing) που εφαρμόζει η FCA, αλλά και σε νέες πρωτοποριακές ιδέες των μηχανικών του Ομίλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αλλαγές αύξησαν σχεδόν άμεσα την παραγωγή από 8 σε 80 αναπνευστήρες ανά ημέρα.

Σε μεγάλο βαθμό, ο δεκαπλασιασμός της απόδοσης οφείλεται και στο γεγονός ότι έγινε εφικτή η παραγωγή των σωληνοειδών βαλβίδων που αποτελούν την «καρδιά» των αναπνευστήρων στο εργοστάσιο Cento της FCA κοντά στην πόλη της Ferrara. Η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής αποτελεί ένα παγκόσμιο πρότυπο στο είδος της, ενώ κύριος ρόλος της είναι η παραγωγή κινητήρων υψηλής απόδοσης για τα μοντέλα του Ομίλου σε όλο τον κόσμο. Η παραγωγή των βαλβίδων σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη γραμμή παραγωγής της Siare Engineering οδήγησαν στη μείωση του χρόνου συναρμολόγησης των αναπνευστήρων κατά τουλάχιστον 30-50% δίνοντας μια σημαντική βοήθεια στον αγώνα των γιατρών.

 

Προηγούμενο άρθροGlobal Fleet Survey 2020: EV, κινητικότητα και τηλεματική
Επόμενο άρθρο40 χρόνια επαγγελματικά Renault TRAFIC και MASTER