Global Fleet Survey 2020: Ποιοι είναι οι στόχοι και οι προθέσεις των πολυεθνικών εταιρειών όσον αφορά στις Στρατηγικές Στόλου και Κινητικότητας;

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Παγκόσμια Έρευνα Στόλου (Global Fleet Survey) απαντά σε αυτήν την ερώτηση – εκτενώς, λεπτομερώς και με διαχειρίσιμα στοιχεία. Για τη φετινή έκδοση, η Global Fleet Survey απευθύνθηκε συνολικά σε 113 πολυεθνικές εταιρείες, που εκπροσωπούν 8,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα και LCV. Αυτό αποτελεί ρεκόρ και συμβάλλει στην αύξηση της αξίας της Έρευνας ως εργαλείου συγκριτικής αξιολόγησης για τον κλάδο. Μπορείτε να παραγγείλετε την Έρευνα 60 σελίδων εδώ.

Συνολικά, η έρευνα περιελάμβανε 63 ερωτήσεις, σε αναζήτηση εταιρικών προθέσεων αγοράς και στρατηγικής σε επτά τομείς.

Προφίλ

  • Κατά μέσο όρο, οι συμμετέχοντες διαχειρίζονται έναν στόλο 9.373 οχημάτων, από ένα σύνολο 1.062.892 οχημάτων όλων όσων απάντησαν στην έρευνα.

Συνοπτικά κάποια από τα βασικά αποτελέσματα της έρευνας για κάθε ενότητα:

Παγκόσμια στρατηγική

  • Το 72% των συμμετεχόντων διαχειρίζονται ήδη το στόλο τους με παγκόσμια προοπτική και άλλο ένα 19% σκοπεύει να το πράξει.
  • Ο Παγκόσμιος Στόλος εξακολουθεί να ελέγχεται σε συντριπτικό βαθμό από ομάδες Προμηθειών (63%), αλλά η επιρροή του Ανθρώπινου Δυναμικού (HR) αυξάνεται (27%), λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας εναλλακτικών λύσεων κινητικότητας μεταξύ εταιρειών που εδρεύουν στην Ευρώπη.

Fleet Management

  • Το 61% των συμμετεχόντων βασίζονται αποκλειστικά στον πάροχο leasing και σχεδόν οι μισοί χρησιμοποιούν τα δικά τους εργαλεία (όπως το Excel και to Access).
  • Το 56% έχει ήδη συνεργασθεί με ανεξάρτητο σύμβουλο, εξακολουθεί να το κάνει ή σκοπεύει να το κάνει.

Χρηματοδότηση και leasing

  • Το πλήρες leasing είναι η προτιμητέα λύση χρηματοδότησης στόλου σε όλες τις περιοχές εκτός της Βόρειας Αμερικής. Οι συμμετέχοντες δυσκολεύονται να βρουν συνεργάτες leasing σε μεγάλες περιοχές της Αφρικής, της APAC και της Λατινικής Αμερικής.
  • Όσο μεγαλύτερη είναι η ομάδα στόλου μιας εταιρείας, τόσο πιθανότερο είναι να συνεργασθεί με μια εξωτερική εταιρεία διαχείρισης στόλου.

Κατασκευαστές αυτοκινήτων

  • Τα κυριότερα κριτήρια επιλογής μιας μάρκας αυτοκινήτου σχετίζονται με την τιμή, την ασφάλεια και θέματα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και τις εκπομπές.
  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 25% των συμμετεχόντων πιστεύει πως ο αριθμός των πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα μειωθεί έως το τέλος του έτους. Στην Ευρώπη, το 83% αναμένει να αυξηθεί ο αριθμός των EV κατά την ίδια χρονική περίοδο (35% στη Βόρεια Αμερική, 19% στη Λατινική Αμερική, 25% στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού, 16% στην AME).

Κινητικότητα

  • Το Carpooling και ο διαμοιρασμός αυτοκινήτων είναι οι πιο δημοφιλείς λύσεις κινητικότητας σήμερα. Πολλοί ερωτηθέντες καθυστερούν λόγω έλλειψης παρόχων λύσεων κινητικότητας
  • Οι περισσότεροι fleet managers αναμένουν από την εταιρεία leasing να προσφέρει λύσεις κινητικότητας. Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων κατατάσσονται επίσης ψηλά στη λίστα τους.

Τηλεματική και Συνδεδεμένα Οχήματα

  • Ενώ το 22% δηλώνει πως χρησιμοποιεί ήδη τηλεματική όπου είναι απαραίτητο, περισσότεροι από το διπλάσιο (59%) δηλώνουν πως θα το θεσπίσει μέσα στους επόμενους 36 μήνες.

Μεθοδολογία

Η Global Fleet Survey 2020 πραγματοποιήθηκε από τις 5 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαΐου 2020 μέσω διαδικτυακών ερωτηματολογίων. Συνολικά, ελήφθησαν 113 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια για την ανάλυση.

Το ερωτηματολόγιο σχεδιάστηκε για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στόλου και κινητικότητας, με τουλάχιστον 1.000 μονάδες (αυτοκίνητα και LCV) σε κυκλοφορία και οργανωμένους κατά τρόπο που να κατανοούν τις στρατηγικές αποφάσεις, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξιολογώντας την αγορά και τη στρατηγική ενός σημαντικού δείγματος διαχειριστών στόλου και κινητικότητας, η Έρευνα παρέχει μια ευκαιρία συγκριτικής αξιολόγησης για την ευρύτερη κοινότητα στόλου και κινητικότητας.

Συνεργάτες

Η Global Fleet Survey 2020 πραγματοποιήθηκε χάρη στις συνεισφορές των Connector, Geotab, Volkswagen Financial Services, Volvo και Willis Towers Watson.

Παραγγελίες

Η Global Fleet Survey 2020 μπορεί να παραγγελθεί στην τιμή των 1.250 ευρώ. Μπορείτε να παραγγείλετε την Έρευνα των 60 σελίδων εδώ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Daimler προωθεί τη βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική της
Επόμενο άρθροΠάνω από 3.000 αναπνευστήρες με τη συμβολή της FCA