Ο CEO και ο CCO της CarNext παραιτούνται
Οι Ewout van Jarwaarde (αριστερά) και Kef van Helbergen (δεξιά) CEO και CCO της CarNext, αποχωρούν από την εταιρεία

Ο CEO και ο CCO της CarNext παραιτούνται, όπως ανέφερε το  Automotive Management.

Ο Ewout van Jarwaarde, CEO της θυγατρικής για μεταχειρισμένα οχήματα CarNext της LeasePlan, θα παραιτηθεί από τη θέση του την 1η Αυγούστου. Ο CCO, Kef van Helbergen θα αποχωρήσει επίσης από την εταιρεία.

Ο κ. Van Jarwaarde ήταν επικεφαλής της εταιρείας από την ίδρυσή της το 2017. Ο κ. Van Helbergen εργάστηκε στην CarNext για ένα μόνο έτος. Η θέση του κ. Van Jarwaarde θα καλυφθεί, προς το παρόν, από τον Ignacio Barbadillo Llorens, COO της LeasePlan.

Το 2018, η CarNext εκτιμήθηκε περίπου στο 1 δισ. ευρώ – σημαντικό στοιχείο για την εισαγωγή της LeasePlan στο χρηματιστήριο. Αλλά η αρχική δημόσια προσφορά ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή και φημολογείται πως έπαιξε ρόλο η υποτιθέμενη υπερτίμηση της CarNext.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020, ο κύκλος εργασιών της CarNext αυξήθηκε κατά 33%, πωλώντας 11.400 οχήματα. Ωστόσο, το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημία 23 εκατ. ευρώ, κυρίως (αλλά όχι μόνον) λόγω μιας επένδυσης 17 εκατ. ευρώ. Η CarNext επέλεξε να μη σχολιάσει την αποχώρηση των δύο ανωτάτων στελεχών της.

 

Προηγούμενο άρθροTo KONA Electric ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000
Επόμενο άρθροΤο πλάνο της Mitsubishi Motors και ο Όμιλος Σαρακάκη