Moovit robotaxi

Η θυγατρική της Intel, Mobileye και η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Sixt ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν υπηρεσία robotaxi του χρόνου στο Μόναχο. Η ανακοίνωση έγινε αυτήν την εβδομάδα, στην έκθεση IAA Mobility.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε ένα ηλεκτρικό αυτόνομο όχημα (AV) έξι επιβατών, έτοιμο προς κυκλοφορία, που θα χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες ride-hailing χωρίς οδηγό, στο Τελ Αβίβ και το Μόναχο.

Η πρωτοβουλία αξιοποιεί όλα τα στοιχεία της Intel και της Mobileye, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της Moovit, ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων, της ισραηλινής startup ανάλυσης προτύπων αστικής κυκλοφορίας και συμβουλών μετακίνησης. Τα AV της Mobileye θα δραστηριοποιούνται υπό το σήμα της Moovit.

Είναι η πρώτη φορά που η Mobileye παρουσιάζει δημόσια το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα αυτόματης οδήγησης, γνωστό ως Mobileye Drive, σε ένα όχημα που θα χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες χωρίς οδηγό.

«Η Mobileye έχει πάθος με την παροχή αυτόνομων οχημάτων στους καταναλωτές. Το νέο Mobileye AV, προσβάσιμο μέσω της υπηρεσίας MoovitAV, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για έναν κόσμο χωρίς οδηγούς» – δήλωσε ο Καθηγητής Amnon Shashua, CEO της Mobileye.

Οι επιβάτες θα έχουν πρόσβαση στa robotaxi μέσω των εφαρμογών Moovit και Sixt mobility One. Οι υπηρεσίες αυτές θα είναι αρχικά περιορισμένης κλίμακας, μόλις πραγματοποιηθούν οι δοκιμές και δοθεί η κανονιστική έγκριση.

Η συνεργασία με το SIXT είναι η πρώτη γνωστή υπηρεσία robotaxi μεταξύ προμηθευτή τεχνολογίας και παρόχου υπηρεσιών κινητικότητας. “Με ισχυρή εφοδιαστική και επιχειρησιακούς εταίρους όπως η SIXT, η Mobileye μπορεί να προσφέρει την υπόσχεση πλήρως αυτόνομης κινητικότητας στις πόλεις σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο καθηγητής Amnon Shashua.

Ο Alexander Sixt, ένας από τους δύο CEO της Sixt SE, πρόσθεσε: “Αυτή η στρατηγική συνεργασία είναι το επόμενο βήμα στην επέκταση της ολοκληρωμένης πλατφόρμας κινητικότητας One και υπογραμμίζει την εξέλιξη της εταιρείας μας σε κορυφαίο πάροχο του κλάδου καινοτόμων και ψηφιακών υπηρεσιών premium κινητικότητας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσουμε την αξιοσημείωτη τεχνολογική ηγεσία της Mobileye για να φέρουμε την κινητικότητα χωρίς οδηγό στους πελάτες στη Γερμανία και πέρα από αυτήν”.

Για ιστορίες όπως αυτή και αποκλειστική τεχνογνωσία, εγγραφείτε στο Connected Fleets Conference, που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Προηγούμενο άρθροΌμιλος Autohellas: Αποτελέσματα Β’ τριμήνου 2021
Επόμενο άρθροΤο πρώτο BMW Σειρά 2 Coupé κατασκευάζεται στο Μεξικό