Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο Μεξικό για την παγκόσμια αγορά, με πρόσθετη επένδυση 125 εκατ. δολαρίων στο εργοστάσιο του San Luis Potosí.

Το Εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosi ξεκίνησε την παραγωγή της νέας BMW Σειρά 2 Coupé. Το νέο, ισχυρό compact μοντέλο είναι το πρώτο της μάρκας που υλοποιήθηκε και κατασκευάζεται στο Μεξικό.

Το Εργοστάσιο του San Luis Potosi είναι το νεότερο στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της εταιρείας και είναι δομημένο έτσι ώστε να προσαρμόζεται στην παραγωγή διαφορετικών μοντέλων. Σε δύο χρόνια μόλις από την έναρξη της λειτουργίας του, το εργοστάσιο έχει αναβαθμιστεί για να υποστηρίξει την παραγωγή του Plug-In Hybrid Electric και να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας παγκόσμιας κάλυψης. Με μία πρόσθετη επένδυση 125 εκατομμυρίων δολαρίων, οι εγκαταστάσεις βελτιώθηκαν για να συμπεριλάβουν αυτό το δεύτερο όχημα στη γραμμή παραγωγής.

Ο Harald Gottsche, Πρόεδρος & CEO του Εργοστασίου του BMW Group στο San Luis Potosi σχολίασε: “Δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε η λειτουργία του, το Εργοστάσιό μας ενσωματώνει ένα νέο μοντέλο στη γραμμή παραγωγής του. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στην εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα του San Luis Potosi. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συναρμολογούμε αποκλειστικά αυτό το όχημα στο Μεξικό για την παγκόσμια αγορά. Με τη νέα Σειρά 2 Coupé θα δείξουμε τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα είναι το πρώτο από πολλά ακόμα επιτυχημένα λανσαρίσματα”.

Ο Milan Nedeljkovic, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την παραγωγή, δήλωσε: “Το εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosi βασίζεται στην εμπειρία και τις άριστες πρακτικές του Παγκόσμιου Δικτύου Παραγωγής. Ως η τελευταία προσθήκη στο δίκτυο, επωφελείται από τις πιο πρόσφατες καινοτόμες και πολύ αποδοτικές τεχνολογίες, που έχουν συμβάλλει στο να γίνει μία από τις πιο βιώσιμες μονάδες παραγωγής της εταιρείας. Χάρη στο ευέλικτο σύστημα παραγωγής και στην πολύ ικανή ομάδα του, μπορούμε να φέρουμε πολυτελή οχήματα από το Μεξικό σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Από το Μεξικό στην παγκόσμια αγορά

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé είναι ένα όχημα που αποπνέει δυναμική υπεροχή. Την αθλητική και προηγμένη γραμμή της εμπνεύστηκε ο Jose Casas, ένας Μεξικανός που σήμερα είναι senior exterior designer για το BMW Group στο Μόναχο.

Αφού ολοκληρώθηκε η φάση σχεδίασης, το τμήμα Εξέλιξης του BMW Group στη Γερμανία συνεργάστηκε με το τμήμα Σχεδιασμού Παραγωγής του San Luis Potosi στην προετοιμασία του νέου μοντέλου για λανσάρισμα στο Μεξικό.

Το τμήμα Αγορών διαδραμάτισε επίσης θεμελιώδη ρόλο από την αρχή του project στην επιλογή, εξέλιξη και βιομηχανοποίηση τοπικών, περιφερειακών και παγκόσμιων προμηθευτών.

Άμεση επένδυση και προσαρμογές στο εργοστάσιο

Μέρος της πρόσθετης επένδυσης κατανεμήθηκε στην επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και στην απόκτηση πρόσθετου εξοπλισμού που ήταν απαραίτητος για τη συναρμολόγηση του νέου μοντέλου. Αυτό περιλάμβανε την εγκατάσταση 82 νέων ρομπότ στο τμήμα κατασκευής αμαξωμάτων. Επίσης, τα υπάρχοντα ρομπότ έπρεπε να επαναπρογραμματιστούν ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται εξαρτήματα με διαφορετικές γεωμετρίες και, για τη μεταξύ τους συγκόλληση, σύνδεση και συναρμογή, να συνδυάζουν ένα έξυπνο μίγμα υλικών (ατσάλι, ατσάλι υψηλής αντοχής και αλουμίνιο), με αποτέλεσμα ένα ελαφρύ εξαιρετικά άκαμπτο αμάξωμα το οποίο προσφέρει την ασφάλεια, τη δυναμική συμπεριφορά και την απόδοση που προσδοκούν οι πελάτες από τη μάρκα.

Μαζί με την ομάδα Ανάλυσης Υλικών, το Βαφείο συμμετείχε στη δημιουργία δύο νέων ειδικών χρωμάτων για την BMW Σειρά 2 Coupé: Brooklyn Gray και Thundernight Metallic. Το δεύτερο είναι ένα νέο χρώμα του BMW Group, αποκλειστικά για το εργοστάσιο του San Luis Potosi.

Τέλος, μέρος της επένδυσης χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση του προσωπικού στην περιοχή συναρμολόγησης, για να μπορεί να διαχειρίζεται ένα μικρότερο αμάξωμα με δύο πόρτες, που απαιτεί μία διαφορετική μέθοδο από αυτή που ήδη εφαρμόζεται στη γραμμή παραγωγής.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εμπορική καριέρα του μοντέλου προγραμματίζεται να ξεκινήσει φέτος στη Β. Αμερική, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται από τις αρχές του 2022.

Προηγούμενο άρθροMobileye και Sixt θα εγκαινιάσουν υπηρεσία robotaxi
Επόμενο άρθροΗ ABB προωθεί την ηλεκτροκίνηση με την World EV Day 2021