Μετά από μια παρόμοια κίνηση της Daimler Mobility Services (DMS) το 2018, το Volkswagen Group (VW) επενδύει στην Mobility Trader Holding (MTH), τη μητρική εταιρεία της πλατφόρμας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων heycar.

Η επένδυση έγινε με αύξηση κεφαλαίου, όπως εκείνη της DMS που της εξασφάλισε το 20%. Το ποσό της επένδυσης της VW δεν έχει ανακοινωθεί.

Η Mobility Trader Holding GmbH ιδρύθηκε το 2017 από τη Volkswagen Financial Services AG και είναι η μητρική εταιρεία της Mobility Trader GmbH, γνωστότερη με το εμπορικό σήμα heycar.

Η heycar λανσαρίστηκε στο Βερολίνο τον Οκτώβριο του 2017 και στο Λονδίνο τον Αύγουστο του 2019. Τα τελευταία δύο χρόνια, η heycar καθιερώθηκε ως συνεργάτης ψηφιοποίησης και πωλήσεων για αντιπροσώπους. Προς το παρόν, απαριθμεί περισσότερα από 450.000 οχήματα (multibrand) στη γερμανική πλατφόρμα της, καθώς και 160.000 οχήματα στη βρετανική πλατφόρμα.

Η heycar είναι φιλική προς το χρήστη ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά επιθεωρούμενων και εγκεκριμένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών από επιλεγμένους αντιπροσώπους ποιότητας. Όλα τα οχήματα διαθέτουν εγγύηση από τον αντιπρόσωπο, τον κατασκευαστή ή τον ασφαλιστή. Επιπλέον, υπάρχουν δεσμευτικά πρότυπα εξυπηρέτησης για τους συνδεδεμένους αντιπροσώπους, οι οποίοι πρέπει επίσης να πληρούν συγκεκριμένα καθορισμένα κριτήρια ποιότητας.

Η επένδυση της VW υπογραμμίζει τις δυνατότητες του επιχειρηματικού μοντέλου της heycar. “Η εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για το Volkswagen Group και τους εμπορικούς του εταίρους”, δήλωσε ο Christian Dahlheim, επικεφαλής των πωλήσεων του ομίλου VW. “Με την heycar, θα συνεχίσουμε να οδηγούμε την επέκτασή μας στην Ευρώπη”.

 

Προηγούμενο άρθροΤα Audi επικοινωνούν με τα φανάρια και στο Ντίσελντορφ
Επόμενο άρθροΗ Lidl προσθέτει σταθμούς φόρτισης στα καταστήματά της