Η Lidl έχει εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης σε 516 σημεία στα καταστήματά της και σε σημεία διανομής σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, ώστε οι πελάτες της, οι εργαζόμενοι και οι περίοικοι να μπορούν να επαναφορτίζουν ελεύθερα τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα ή ποδήλατα.

Η εταιρεία, που ακολουθεί συνεπή πολιτική μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, έχει επίσης εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή πολλών καταστημάτων της με στόχο να παράγει μόνη της το 12,5% της ενέργειας που καταναλώνει, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Στο Βέλγιο η αλυσίδα των σούπερ μάρκετ αναπτύσσει έντονα το δίκτυό της και σκοπεύει να αυξήσει τα σημεία φόρτισης στα καταστήματά της από 61 που είναι σήμερα σε 100. Η Lidl θα εγκαταστήσει τα 39 πρόσθετα σημεία μόνο στα καταστήματα που έχουν ήδη ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή τους ώστε να φορτίζονται τα ηλεκτρικά οχήματα και θα συμπληρώνει όταν απαιτείται πράσινη ενέργεια που προέρχεται από εξωτερικές πηγές.

Οι καταναλωτές μπορούν απλώς να συνδέσουν και να φορτίσουν το όχημά τους χωρίς κάρτα, ενώ κάθε σταθμός προσφέρει φόρτιση DC και AC και στην πρώτη περίπτωση, οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους ένα καλώδιο CCS και ένα καλώδιο ChaDeMo.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι ελπίζει πώς θα δώσει το παράδειγμα και σε άλλες εταιρείες έτσι ώστε να μειωθεί συνολικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η επένδυση εντάσσεται στη στρατηγική της Lidl για την αειφορία. Η εταιρεία στο τέλος του παρελθόντος Οκτωβρίου είχε ανακοινώσει τη δέσμευσή της να εγκαταστήσει γρήγορους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τα νέα της καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, βοηθώντας τους οδηγούς να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα σημεία φόρτισης. Αυτό σημαίνει την εγκατάσταση σημείων ταχείας φόρτισης σε πάνω από 300 καταστήματα Lidl για τα επόμενα τρία χρόνια. Περιλαμβάνει, ακόμα, τα υπάρχοντα καταστήματα Lidl που είναι σε θέση να φιλοξενήσουν φορτιστές στους χώρους στάθμευσης τους και αντιπροσωπεύει συνολική επένδυση άνω των 25 εκατομμυρίων λιρών.

Στη Γερμανία ο Όμιλος Schwarz (στον οποίο ανήκουν τα Kaufland και Lidl) ανακοίνωσε επίσης την επέκταση σε εθνικό επίπεδο των σταθμών φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα. Κάθε νέο κατάστημα Kaufland και Lidl θα εξοπλιστεί στο μέλλον με τουλάχιστον ένα σταθμό φόρτισης.
Κατά τη διάρκεια του εκσυγχρονισμού, κάθε υποκατάστημα θα έχει μία στήλη φόρτισης. Μεσοπρόθεσμα, ο δηλωμένος στόχος είναι να υπάρχει σταθμός φόρτισης σε κάθε χώρο στάθμευσης μπροστά σε ένα από τα περίπου 3.900 καταστήματα Kaufland και Lidl στη Γερμανία. Η μέση απόσταση μεταξύ δύο σημείων φόρτισης του ομίλου Schwarz πρέπει να μειωθεί σε λιγότερο από 20 χιλιόμετρα.

Προηγούμενο άρθροΗ VW επενδύει στην πλατφόρμα μεταχειρισμένων heycar
Επόμενο άρθροΗ Maserati ανακοίνωσε σχέδια για νέα ηλεκτροκίνητη σειρά