Maserati Ghibli MY19

Μετά την ανακοίνωση της δοκιμής των νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων κινητήρων που πρόκειται να εγκατασταθούν στα μελλοντικά μοντέλα της Maserati, παρουσιάζονται τώρα τα σχέδια ανάπτυξης και παραγωγής που αφορούν στην ηλεκτροκίνητη σειρά.

Το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης της Maserati ξεκινά φέτος και το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο που θα κατασκευαστεί στην ηλεκτροκίνητη σειρά θα είναι η νέα Maserati Ghibli.

Όλα τα νέα μοντέλα Maserati  θα αναπτυχθούν και θα κατασκευαστούν 100% στην Ιταλία και θα υιοθετήσουν υβριδικoύς και ηλεκτρικούς κινητήρες που θα παρέχουν όλες τις καινοτομίες και τις εξαιρετικές επιδόσεις χαρακτηριστικές του DNA της Μάρκας.

Η παραγωγή της νέας Maserati GranTurismo και της GranCabrio, των πρώτων αυτοκινήτων της μάρκας που θα υιοθετήσουν 100% ηλεκτρικές λύσεις, θα ξεκινήσει το 2021.

Η Maserati αποφάσισε να κατασκευάσει τις GranTurismo και GranCabrio στο κέντρο παραγωγής Mirafiori, με επένδυση 800 εκατ. ευρώ. Η τελευταία γενιά των GranTurismo και GranCabrio, δύο θρυλικών  αυτοκινήτων της Μάρκας, κυκλοφόρησε σε περισσότερες από 40.000 μονάδες που πωλήθηκαν από το 2007 έως το 2019.

Το 2020, το Mirafiori θα ενισχύσει τη θέση του ως παγκόσμιου κέντρου ηλεκτροκίνησης και κινητικότητας του μέλλοντος, με μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων του να διατίθεται για την παραγωγή των νέων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Ωστόσο, η καρδιά της Maserati βρίσκεται ακόμα στη Modena, όπου έχει την έδρα της, όπου αναπτύσσονται και δοκιμάζονται τα αυτοκίνητά της και όπου θα κατασκευαστεί το νέο σούπερ σπορ αυτοκίνητό της. Για τη Maserati, η Modena είναι ο τόπος όπου έχουν κατασκευαστεί εκπληκτικά αυτοκίνητα για πάνω από 80 χρόνια, που ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια, την κομψότητα, το στυλ, τις επιδόσεις και την ποιότητά τους και που πωλούνται σε περισσότερες από 70 αγορές.

Κατά την ολοκλήρωση της παραγωγής του GranTurismo και του GranCabrio – ενός από τα πιο θρυλικά αυτοκίνητα της μάρκας – τον Νοέμβριο του 2019, η Maserati άνοιξε τις πόρτες της ιστορικής περιοχής της στο Viale Ciro Menotti, στο εργοστάσιό της στη Modena, για μια αποκλειστική νυχτερινή εκδήλωση, από όπου και η φωτογραφία.

Το 2020, το πρώτο από τα νέα μοντέλα Maserati που θα κατασκευαστούν στη Modena θα είναι το σούπερ σπορ αυτοκίνητο, πλήρες τεχνολογίας που θα παραπέμπει στις παραδοσιακές αξίες της μάρκας. Μείζονες εργασίες εκσυγχρονισμού βρίσκονται σε εξέλιξη στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Modena, εν μέρει για να φιλοξενήσουν την ηλεκτρική έκδοση του νέου σούπερ σπορ αυτοκινήτου. Συγχρόνως, έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες για ένα βαφείο, μια εντελώς νέα προσθήκη στις εγκαταστάσεις.

Η Modena είναι επίσης η έδρα του Εργαστηρίου Καινοτομίας, η καρδιά της τεχνολογικής έρευνας, της ανάπτυξης και του σχεδιασμού της μάρκας. Σε αυτήν την εξαιρετική εγκατάσταση σχεδιάζονται όλα τα μοντέλα Maserati του σήμερα και του αύριο. Εδώ, οι ψηφιακές διαδικασίες υποστηρίζουν την ανάπτυξη του προϊόντος, εφαρμόζοντας τον αποκλειστικό τύπο Maserati, ο οποίος υιοθετεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση προτεραιότητας στον ανθρώπινο παράγοντα από τις αρχικές ήδη φάσεις: η εστίαση στον πελάτη ενσωματώνεται στον κόσμο της εικονικής προσομοίωσης με έναν μοναδικό συνδυασμό υλικών και λογισμικού. Οι ψηφιακές διεργασίες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη προϊόντων πραγματοποιούνται σε τρεις βασικούς τομείς: τον Στατικό Προσομοιωτή Modena, τον νέο Δυναμικό Προσομοιωτή τελευταίας γενιάς τεχνολογίας DiM (Driver-in-Motion) και τα εργαστήρια ανάπτυξης “User eXperience“.

Επίσης αναμένεται ένα νέο όχημα Maserati κοινής ωφέλειας, που θα κατασκευαστεί στο Cassino και προορίζεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη μάρκα, χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες του. Περίπου 800 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020. Τα πρώτα πρότυπα αυτοκίνητα αναμένεται να κατασκευαστούν μέχρι το 2021.

Όπως αναφέρει μια πρόσφατη ανακοίνωση της μάρκας, “η μουσική αλλάζει” και αυτό θα γίνει ακόμα πιο εμφανές τον Μάιο του τρέχοντος έτους, όταν το παρελθόν και το μέλλον θα συναντηθούν για να εδραιώσουν τη Maserati σταθερά στην παγκόσμια σκηνή για το μέλλον της κινητικότητας.

Η Maserati, με 105 χρόνια ιστορίας, προετοιμάζεται για τη νέα εποχή. Η μάρκα παράγει μια πλήρη γκάμα από μοναδικά αυτοκίνητα με εκπληκτική προσωπικότητα, άμεσα αναγνωρίσιμη οπουδήποτε. Με το στυλ, την τεχνολογία και τον έμφυτο αποκλειστικό χαρακτήρα τους, γοητεύουν τα πιο οξυδερκή, απαιτητικά γούστα και υπήρξαν ανέκαθεν σημείο αναφοράς του κλάδου αυτοκίνησης. Πρέσβεις αυτής της κληρονομιάς είναι η ναυαρχίδα Quattroporte, η σπορ sedan Ghibli και το πρώτο SUV της Maserati, η Levante. Μια πλήρης γκάμα, με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, οπίσθια κίνηση και τετρακίνηση, με τα καλύτερα υλικά και εξαιρετική μηχανική. Μια παράδοση επιτυχημένων αυτοκινήτων, καθένα από τα οποία επαναπροσδιορίζει την έννοια του ιταλικού σπορ αυτοκινήτου από άποψη σχεδιασμού, επιδόσεων, άνεσης, κομψότητας και ασφάλειας. Την παράδοση αυτή η Maserati σκοπεύει να συνεχίσει και με την ηλεκτροκίνητη σειρά της.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Lidl προσθέτει σταθμούς φόρτισης στα καταστήματά της
Επόμενο άρθροH ALD προσφέρει ψηφιακή μίσθωση για το Polestar