Η Fleet Logistics έχει ένα νέο πλειοψηφικό μέτοχο, αφού η Volkswagen Financial Services απέκτησε μερίδιο 60% στην επιχείρηση που εδρεύει στο Oberhaching και η οποία ανήκε εξ ολοκλήρου στην TÜV SÜD.

Η νέα συμφωνία, με μη δημοσιευμένο ποσό και με την επιφύλαξη κανονιστικής έγκρισης, θα δημιουργήσει μια διεθνή ουδέτερη πλατφόρμα που θα συνδυάζει τη διαχείριση ταξιδιών και στόλου.

Το εξαιρετικά επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο πολλαπλών προσφορών θα συνεχίσει να αποτελεί κεντρικό πυλώνα της στρατηγικής της Fleet Logistics και η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει στους πελάτες όσο το δυνατόν καλύτερες προσφορές οχημάτων ως προς την τιμή, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Αυτό θα υποστηρίζεται από τη μελλοντική πρόσβαση σε ένα νέο χαρτοφυλάκιο λύσεων διατροπικής κινητικότητας.

Ο Patrick Fruth, Διευθύνων Σύμβουλος Τομέα Κινητικότητας στην TÜV SÜD, δήλωσε: “Αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση μας επιτρέπει να προσφέρουμε σημαντική προστιθέμενη αξία στους πελάτες στόλου μας. Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε το υφιστάμενο επιχειρηματικό μοντέλο σε διατροπική κινητικότητα”.

“Για τον σκοπό αυτό, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πρόσθετες υπηρεσίες της κοινοπραξίας στο μέλλον. Συμφωνήσαμε επίσης να διατηρήσουμε την ουδετερότητα του εμπορικού σήματος του χαρτοφυλακίου οχημάτων και την ανεξαρτησία των εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης”.

Ο Lars Henner Santelmann, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Financial Services AG, δήλωσε: “Μαζί με τον στρατηγικό μας εταίρο TÜV SÜD, θα συνδυάσουμε και θα αναπτύξουμε περαιτέρω τις προσφορές κινητικότητας για τους πελάτες στόλου. Η ισχυρή διεθνής εστίαση της Fleet Logistics, ειδικότερα, συμπληρώνει άριστα τις δικές μας παγκόσμιες δραστηριότητες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών”.

Η θυγατρική της Volkswagen Financial Services AG για τη διαχείριση στόλου, CarMobility, η οποία έχει περίπου 40.000 συμβόλαια στα βιβλία της, θα μεταφερθεί στην Fleet Logistics.

Ο Δρ. Jörg Löffler (στη φωτογραφία), Διευθύνων Σύμβουλος της Fleet Logistics, δήλωσε: “Ο κλάδος του στόλου πρέπει να προσαρμόζεται συνεχώς στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και η Fleet Logistics αναζητά συνεχώς απαντήσεις στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και του ανταγωνισμού.  Συμπληρώνουμε συνεχώς το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών μας με λύσεις κινητικότητας προς όφελος του πελάτη και της βελτίωσης της αποδοτικότητας”.

Προηγούμενο άρθροΗ επόμενης γενεάς Porsche Macan γίνεται ηλεκτροκίνητη
Επόμενο άρθροTα ντίζελ Mercedes και Jaguar καθαρότερα από τις απαιτήσεις